--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині створять єдиний освітній центр, який сприятиме підвищенню кваліфікації педагогів

15:29, 5 ноя 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині створять єдиний освітній центр, який сприятиме підвищенню кваліфікації педагогівЗа ініціативи губернатора Олександра Вілкула на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти буде створено єдиний освітній центр Дніпропетровщини.

«Цей заклад стане насправді центром розвитку освіти в регіоні. На його базі будуть розроблятися нові сучасні методики викладання, проводитимуться наукові семінари… Він стане змичкою між реальною потребою бізнесу в фахівцях і їхніх знаннях та освітніми закладами, які навчають цих фахівців», - зазначив Олександр Вілкул.
Управлінням освіти облдержадміністрації вже придбано сервер, на базі якого буде створена електронна база, що включатиме в собі бібліотеку з освітніх питань, електронна інтернет-школа для дітей с обмеженими можливостями пересування, а також база даних випускників та педагогів. Можливість зайти в єдину базу даних буде як в тих, хто підвищує свою кваліфікацію, навчаючись безпосередньо в інституті, так і в будь-якого викладача Дніпропетровської області.

Єдина база передбачає створення систематизованої картотеки інформації, яка буде постійно оновлюватися. Там будуть розміщені найсучасніші методичні матеріали, збірки актуальних питань і відповідей, а також приклади усіх підручників.
За словами губернатора, основою позитивних перетворень на Дніпропетровщині – росту економіки, підвищенню якості продукції, впровадженню сучасних технологій та іншого – є, передусім, поліпшення якості освіти. «А це неможливо зробити, якщо не підвищувати рівень кваліфікації самих викладачів», - зазначив Олександр Вілкул.

Крім того, на Дніпропетровщині планується відпрацювання єдиного ланцюжка між вищими навчальними закладами, технікумами, коледжами, ПТУ і безпосередньо бізнесом. «Можливість стажуватися на підприємствах і в організаціях повинні мати і студенти, і викладачі. Знаходячись безпосередньо на підприємствах, викладачі бачать, що змінюється, що модернізується, щоб ті знання, які вони потім даватимуть дітям, були актуальними і своєчасними. Це загальноприйнята європейська практика. І це буде реалізовано в нашому регіоні», - підкреслив Олександр Вілкул.

Фінансування цього центру здійснюватиметься з обласного бюджету, вже профінансовано понад 9 мільйонів гривень на реконструкцію будівлі. «Ми й надалі підтримуватимемо цей центр, адже саме освіта визначає перспективи розвитку Дніпропетровської області та України в цілому. Моє завдання як губернатора зробити так, щоб і зараз, і в майбутньому Дніпропетровщина була процвітаючим регіоном - регіоном-лідером», - наголосив Олександр Вілкул.

Довідково:
Комунальний заклад «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» засновано 21 грудня 1939 року.
До складу інституту входять 11 кафедр, факультет підвищення кваліфікації та факультет перепідготовки, науково-дослідний відділ креативної освіти та інноваційного менеджменту. В інституті працює 3 доктори наук, 13 кандидатів наук, 27 викладачів працюють над дисертаціями.

Щорічно в інституті проходять навчання близько 12 тисяч педагогічних працівників.
Розроблена система безперервного навчання керівників установ і закладів освіти.
На сьогодні підготовлено майже 12 тисяч педагогів області за програмою «Intel® Навчання для майбутнього», яка базується на застосуванні у навчальному процесі проектної методики, організації самостійної дослідницької роботи учнів, формуванні їхнього критичного мислення, реалізації підходу до оцінювання навчальних досягнень учнів за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.

Інститут координує науково-дослідну роботу 177 експериментальних навчальних закладів, які проводять наукові дослідження на рівні області, Національної Академії педагогічних наук та Міністерства освіти і науки України.
Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти нагороджений багатьма дипломами та медалями всеукраїнських та міжнародних виставок. За вагомий внесок у модернізацію післядипломної педагогічної освіти інституту присвоєно звання «Лідер освіти України».

В перспективних планах роботи Центру:
· підготовка вчителів до роботи в інформаційному Інтернет-просторі;
· забезпечення комп’ютерної підтримки викладання навчальних предметів;
· використання програм «Інтел@Навчання для майбутнього» у педагогічному процесі;
· залучення вчителів області до міжнародних освітянських програм, проектів та інформаційних фондів;
· створення «ІНТЕРНЕТ–ШКОЛИ» для дітей з обмеженими можливостями пересування;
· створення локальної мережі «Школа – міськ(рай)во – обласний інститут післядипломної педагогічної освіти – головне управління освіти і науки облдержадміністрації – міністерство освіти і науки»;
· створення інформаційного освітнього порталу.

Управління преси та інформації облдержадміністрації  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0