--.-° --% 0мм

Кулінарний блог А. Паукової: Кіш-лорен. Він же лоранський пиріг. З лососем та шпинатом

19:17, 18 май 2025 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Франція на вашому столі. Випічка проста, але і вишукана разом з цим. Начинка - на смак. Класичне поєднання рибки і шпинату - моє улюблене. Рибку брала шматочки-стріпси, подешевше, пачки на 400 г вистачить на декілька разів. Шпинат зазвичай беру у бабусь з рук. Пиріг вийшов на всі💯 Настільки соковитий всередині, з м'яким тістом, що прям да) "Пісочка" зазвичай виходить у всіх.

✍️Інгредієнти:
🤍лосось - 250 г
🤍шпинат - крупний пучок
🤍вершкове масло - 125 г
🤍борошно - 250 г
🤍льодяна вода - 3 ст.л.
🤍яйце - 1 шт
🤍ще трохи вершкового масла для шпинату і форми

Для заливки:
🤍яйця - 2-3шт.
🤍вершки  - 200 мл
🤍сир твердий (я брала моцарелу) - 100 г

❤️Просіюємо борошно
❤️Додаємо холодне вершкове масло
❤️Руками перетираємо
❤️Додаємо яйце і крижану воду (ставлю в морозилку на 10 хв. до)
❤️Вимішуємо тісто, достатньо швидко, одразу - в плівку і в холодильник на 30 хв.
❤️Рибу - шматочками
❤️Шпинат миємо, і трохи припускаємо на вершковому маслі пару хвилин на пательні, солимо, перчимо
❤️Змащуємо форму маслом
❤️Дістаємо тісто, руками розтягуємо по формі, формулою й бортики
❤️Викладаємо рибку і шпинат
❤️Заливку змішуємо інгредієнти, виделкою змішуємо, додаємо сир, заливаємо
❤️У духовку на 180° десь на 30 хвилин, по вигляду буде зрозуміло.

Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых