--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «2011 року на Дніпропетровщині введено в експлуатацію понад тисячу пускових об’єктів»

15:42, 23 дек 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «2011 року на Дніпропетровщині введено в експлуатацію понад тисячу пускових об’єктів»Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів підсумкову колегію Дніпропетровської облдержадміністрації. Під час колегії підбито підсумки соціально-економічного розвитку регіону за 2011 рік. У колегії взяли участь голова дніпропетровської обласної ради Євген Удод, керівники міст та районів області.

«Загалом лише за 2011 рік в області введено в експлуатацію більше тисячі пускових об'єктів. Ті завдання, які стояли перед областю на 2011 рік, виконані в повному обсязі. Результати роботи Дніпропетровщини високо оцінені нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем на засіданні Ради регіонів, яка вперше в історії регіону 8 грудня пройшла в нашій області. Показники соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини визнані й на міжнародному рівні. За оцінками провідного міжнародного рейтингового агентства «Fitch» область отримала найвищий рейтинг серед регіонів України», – сказав Олександр Вілкул.

ГОЛОВНІ ДОСЯГНЕННЯ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ЗА 2011 РІК:
Прямі іноземні інвестиції. Станом на 1 жовтня 2011 року обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області перевищив 8 млрд доларів США. З них 1 млрд доларів США було залучено за 2010 рік та 9 місяців 2011 року. За цим показником Дніпропетровщина лідер в Україні.

Промислове виробництво. Зростання обсягів промислового виробництва за 10 місяців 2011 року склало майже 6%. Найбільше зростання в галузях з високою доданою вартістю (машинобудування – 30%, легка промисловість – понад 21%).

Врожай зернових в 2011 році – понад 3,6 млн тонн. Зростання валової продукції в сільському господарстві за 10 місяців 2011 року перевищило 14%.

Фінансовий результат у господарському комплексі області за січень-серпень 2011 року отримано на рівні майже 22 млрд грн. Це втричі більше аналогічного періоду минулого року.

Середня зарплата по області в жовтні 2011 року вже склала 2895 грн. А по промислових підприємствах базових галузей економіки регіону вона перевищила відмітку в 4 тис грн, а на багатьох і 5 тис грн.

Окружна дорога навколо Дніпропетровська. 22 грудня 2011 року першу чергу окружної протяжністю 18 км введено в експлуатацію. Збудована ділянка окружної включає в себе міст через річку Мокра Сура, 3 шляхопроводи і 3 дворівневі розв'язки. Завдяки новій дорозі за межі Дніпропетровська виведено 7,5 тис одиниць щоденного транзитного потоку великовантажного транспорту, що забезпечить зменшення обсягу викидів в атмосферу в межах міста на 230 тис тонн на рік.

Ремонт і реконструкція доріг. За 2010-2011 роки на Дніпропетровщині відремонтовано переважно капітально 3,2 млн квадратних метрів доріг: 1,5 млн кв м – у 2010 році і 1,7 млн кв м – в 2011.

Нові лікарні. У березні 2011 року в Дніпропетровську було відкрито новий корпус дитячої обласної клінічної лікарні площею понад 7 тис квадратних метрів на три відділення. 8 грудня 2011 року в Кривому Розі відкрито перший у країні перинатальний центр. Він розрахований на 3 тисячі пологів на рік і буде обслуговувати Кривбас та 5 прилеглих сільських районів області.

Модернізація служби «швидкої допомоги». 2011 року в містах і районах Дніпропетровщини створено 32 додаткові тимчасові пункти базування бригад «швидкої». Закуплено 13 нових спецавтомобілів «швидкої» марок «Пежо» і «Форд». У всіх відділеннях «швидкої» встановлені архіватори мови і введені цілодобові пости диспетчерів. Дніпропетровщина першою в Україні 100% автомобілів обладнала GPS-навігацією і забезпечила мобільним зв'язком.

Зменшення викидів в атмосферу. В області реалізується Комплексна екологічна програма. Її мета – до 2015 року зменшити обсяг шкідливих викидів і скидів в навколишнє середовище на 30%. У рамках Програми вже скорочуються на 15% викиди в атмосферу по місту Дніпропетровськ. Цей результат досягається завдяки установці сучасних електрофільтрів на Придніпровській ТЕС.

Зменшення скидів у Дніпро. Досягнуто зменшення на 70% скидів неочищених стоків у річку Дніпро в межах міста Дніпропетровськ. Це стало можливим завдяки введенню в експлуатацію сучасних КНС на вулиці Кольській у Придніпровську і вулиці Маршала Малиновського, а також Південної станції аерації, що дозволило вивести з експлуатації старі очисні споруди м'ясокомбінату.

Покращення якості питної води. Проведена перша черга реконструкції швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що покращить якість води для 2,6 млн жителів області. В області реалізується губернаторська програма з установки систем доочищення води у всіх установах соціальної сфери – дитячих садках, школах та лікарнях області. На сьогодні такі системи встановлені в 537 установах чотирьох найбільш екологічно навантажених міст: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг і Жовті Води. Це 401 дитсадок, 133 школи і 3 лікарні.

Комплексна екологічна програма Кривбасу. Це наймасштабніша екологічна програма за роки незалежності України, яка була розроблена за ініціативи губернатора. Її бюджет становить майже 11 млрд грн. У її рамках до 2022 року буде реалізовано більше 100 екологічних проектів. Зокрема, вже проходить комплексна реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі. Це поліпшить якість води для 250 тисяч жителів Кривого Рогу і прилеглих сільських районів.

Модернізація ЖКГ. Проекти з модернізації опалення вже впроваджуються в містах Вільногірськ, Павлоград, Марганець, Першотравенськ. Перші результати показують економію 30% енергоносіїв. Реконструйована котельня в Дніпродзержинську, яка опалює всю лівобережну частину міста. На ній досягнута економія природного газу та електроенергії на рівні 30%.  За підсумками 2010 року скорочено питоме споживання електроенергії на виробництво води на 8%, а за підсумками 2011 року цей показник складе ще 10%.

Нові газо- і водопроводи. За 2010-11 роки в сільських районах області проведено 164 км газопроводів, що забезпечило газопостачанням 16,5 тис жителів сіл. Прокладено 195 км водоводів, що дозволило забезпечити водопостачання 31 тис людей у сільській місцевості.

Дерегуляція та е-врядування. В області створено 35 дозвільних центрів – у кожному місті та районі. У дозвільних центрах видаються документи за принципом «єдиного вікна». Робота центрів контролюється в он-лайн режимі обласним інформаційно-ресурсним центром «Відкрита влада» при облдержадміністрації, який відкрито в березні цього року. У ньому також здійснюється прийом громадян та їх звернень, видача дозвільних документів підрозділами облдержадміністрації. Створений портал «Відкрита влада», на якому розміщується актуальна для громадян інформація.

Доступне і соціальне житло. Для працівників бюджетної сфери в цьому році був зданий будинок на 97 квартир по вулиці Чеботарьова в Дніпропетровську, і будинок у Кривому Розі, в якому безкоштовно отримали квартири 89 сімей медичних працівників. 186 квартир були надані працівникам бюджетної сфери в цьому році і 169 – у минулому.

Новий стандарт освіти. За 2010-11 роки в області відкрито 22 дитсадки і 36 навчально-виховних комплексів «садок-школа». Цим скорочено на 60% чергу до дитсадків області. Олександр Вілкул поставив завдання у наступному році повністю вирішити цю проблему. Учні та вчителі сільських районів області на 100% забезпечені безкоштовним підвозом – у минулому і цьому році було закуплено 53 шкільні автобуси. Усі школи області на 100% забезпечені комп'ютерною технікою. За 2010-2011 роки було закуплено 82 комп'ютерні комплекси. Відремонтовано більше тисячі шкіл. Цього року в області відкрито «Єдиний освітній центр», в якому дистанційно навчаються педагоги й організовані дистанційні курси для дітей з особливими потребами. Також у центрі створена віртуальна бібліотека, проводяться он-лайн консультації. У всіх школах регіону йде впровадження проекту «Електронний журнал – електронний щоденник». Для обдарованої молоді за підтримки обласної влади створена Мала академія наук учнівської молоді.

Розвиток спортивної інфраструктури. У рамках губернаторської програми з розвитку спортивної інфраструктури області в 2010-11 роках були відкриті: футбольні поля з сучасним штучним покриттям в Кривому Розі і Нікопольському районі, нові стадіони в селах Гаврилівка і Братське Покровського району, новий стадіон з трибунами на 500 місць у місті Синельникове, а також 11 нових сучасних футбольних майданчиків, 7 майданчиків зі штучним покриттям для занять ігровими видами спорту, а також більше 50 майданчиків з тренажерним обладнанням та 300 дитячих майданчиків у містах і районах області.

У Кривому Розі відкрито сучасний спортивний комплекс «Північне сяйво» з двома басейнами (для дітей і для дорослих) і реконструйований спортивний комплекс загальноосвітньої школи № 4.

Усиновлення. Спільно з Фондом «Розвиток України» обласна влада розробила і реалізує Програму усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини». Олександр Вілкул поставив завдання у рамках цієї програми протягом п'яти років влаштовувати в рік близько 20% вихованців державних установ (близько 400 дітей) – у сімейні форми виховання та усиновлення. Цього року в області протягом 11 місяців влаштовані з установ дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських прав, у сімейні форми виховання – 392 дитини. До кінця року планується влаштувати ще 60 дітей.

В області функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу та 280 прийомних сімей, в яких виховується 905 дітей. Тільки цього року створено 20 дитбудинків сімейного типу (ДБСТ) та 57 прийомних сімей. Для створення ДБСТ в цьому році придбано 4 будинки, а в наступному році планується придбати ще 10 будинків.

Забезпечення правопорядку. У рамках обласної програми профілактики злочинності в регіоні реалізується губернаторський проект «Безпечне місто». У 2010-11 році в рамках проекту для правоохоронних органів було придбано 96 нових спецавтомобілів, які обладнані GPS-навігацією і сучасними засобами зв'язку. Нові автомобілі отримали підрозділи МВС Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Дніпропетровська, Нікополя, Новомосковська, Павлограда і ця програма буде продовжена.

Також реалізується пілотний проект по впровадженню автоматизованої системи «Служба 102», яка дозволить нарядами міліції приїжджати на місце злочину протягом 5-15 хвилин. Система включає в себе диспетчерську службу та сучасне обладнання патрульних машин. Завдяки реалізації програми  профілактики злочинності, за 10 місяців 2011 року рівень розкриття злочинів в області зріс на 7,5%, а рівень тяжких та особливо тяжких злочинів зменшився на 20%.

Благоустрій. 2011 року в області висаджено понад 100 тис дерев і чагарників, створено 95 нових парків та скверів загальною площею 55 гектарів. До 20-річчя незалежності України в місті Кривий Ріг був відкритий найбільший у Європі квітковий годинник (діаметром 22 м), який почав відлік нової епохи в розвитку Дніпропетровщини.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых