--.-° --% 0мм

Завдяки введенню системи мікрофільтрації води Кривбас отримає якісну питну воду

10:08, 26 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Завдяки введенню системи мікрофільтрації води Кривбас отримає якісну питну водуЗавдяки реконструкції Карачунівського водопровідного комплексу, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, загалом на 57% знизяться витрати електроенергії на виробництво питної води, припиняться скиди технологічної води в річку Інгулець та суттєво підвищиться якість питної води в Кривбасі.  

У рамках реалізації Комплексної програми з покращення екології Кривбасу перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів виїзну нараду з питань будівництва оборотних систем повторного використання промивних вод на Карачунівському водопровідному комплексі. Це вже друга черга реконструкції комплексу, яка проходить за підтримки обласної влади.

У виїзній нараді взяли участь Криворізький міський голова Юрій Вілкул, в.о. директора ДПП «Кривбаспромводопостачання» Олексій Прохоров, керівники обласних організацій та підприємств-підрядників.

Державне промислове підприємство «Кривбаспромводопостачання», до якого відноситься Карачунівський водопровідний комплекс, є єдиним виробником питної води в Кривому Розі та Криворізькому районі. Застарілі водоочисні споруди не забезпечують необхідної ефективності доочистки питної води. Тому за ініціативи Олександра Вілкула в 2010 році було прийнято рішення про проведення модернізації підприємства для досягнення високої якості питної води.

Перша черга робіт з реалізації проекту, на яку з обласного бюджету виділено 10 млн грн, була завершена у 2010 році. Зокрема, повністю переобладнано насосну станцію, також встановлено сучасний програмно-технічний комплекс, системи захисту та сигналізації, які забезпечують безаварійну роботу насосної станції в автоматичному режимі. Проведена реконструкція забезпечила економію 47%, електроенергії на добу.

Цього року за сприяння Олександра Вілкула з обласного бюджету заплановане фінансування у розмірі 15 млн грн на проведення другої черги робіт. За ці кошти передбачено будівництво та реконструкцію споруд реагентного господарства, які входять у систему мікрофільтрації та забезпечують 3-ступеневу очистку питної води. А саме, будуть побудовані станції дозування та складу активованого вугілля, систем переамонізації води та подачі коагулянту, встановлення автоматичних засобів вимірювання.

Встановлення сучасного енергозберігаючого обладнання дозволить заощаджувати ще 10% електроенергії. Таким чином загальна економія електроенергії складатиме 57%, що знизить витрати підприємства.

«Впровадження повного комплексу обробки промивних вод зменшить засмічення фільтрів очисних споруд для питної води, припинить скиди технологічної води в ріку Інгулець. Завдяки цьому покращиться екологічна ситуація в регіоні, а жителі Кривасу отримають якісну питну воду», – зазначив Вячеслав Задорожний. Він наголосив, що ці роботи – частина масштабної програми з поліпшення екології в регіоні, реалізація якої перебуває на особливому контролі губернатора Олександра Вілкула.

«Будівництво оборотних систем повторного використання промивних вод дає можливість економити електроенергію, реагенти та водні ресурси. Загальна економія становитиме майже 4 мільйони гривень на рік», – наголосив в.о. директора ДПП «Кривбаспромводопостачання» Олексій Прохоров.

Реконструкція Карачунівського водопровідного комплексу здійснюється без порушень процесу виробництва питної води, тому жителі Кривого Рогу продовжують отримувати питну воду в повному обсязі.

У підсумку наради Вячеслав Задорожний поставив завдання до кінця цього року ввести в експлуатацію оборотні системи повторного використання промивних вод. Таким чином вже в цьому році жителі Кривого Рогу будуть забезпечені якісною питною водою нової якості, яка відповідатиме високим стандартам.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых