--.-° --% 0мм

О.Вілкул вручив комп’ютерну техніку міським та районним радам Дніпропетровської області

09:47, 7 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул та голова облради Євген Удод вручили 47 комп'ютерних станцій, 25 комплектів електронного документообігу та три сенсорні кіоски трьом міськрадам малих міст області та 22 райрадам сільських районів Дніпропетровщини.

Вручення комп’ютерної техніки пройшло в рамках проекту «Електронне село», який реалізується обласною владою спільно з ОБСЄ та Фондом «Східна Європа», а також проекту «Електронне врядування на службі громад», який фінансується Кабінетом Міністрів України і передбачає створення районних інформаційно-ресурсних центрів з надання електронних адміністративних послуг.

Загалом на придбання 47 комп’ютерних станцій, 25 комплектів електронного документообігу та 3 сенсорних кіосків обласною владою, Урядом та Фондом «Східна Європа» було виділено 678,1 тис грн.

Нова техніка буде встановлена в усіх 22-х районних радах області та трьох міськрадах малих міст – Апостолове, Верхньодніпровськ та П’ятихатки. Також у цих містах в рамках створення інформаційно-ресурсних центрів будуть встановлені сенсорні кіоски, за допомогою яких громадяни зможуть в електронному вигляді отримати необхідну інформацію про роботу місцевої влади та надання нею відповідних адміністративних послуг. Нова техніка дозволить 22-м райрадам та трьом міськрадам малих міст області почати надавати частину адміністративних послуг громадянам в електронному вигляді.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул наголосив, що наразі Дніпропетровщина має найбільш потужну в Україні базу для проведення повної інформатизації всіх сфер життєдіяльності області. «Ми невпинно розбудовуємо цю базу, щоб охопити всі органи влади в регіоні, а особливо владу на місцях – кожну міську, районну і сільську раду», - сказав він. Губернатор зазначив, що стратегічне завдання обласної влади – не просто перевести в електронний вигляд всі адміністративні послуги всіх органів влади регіону, а створити максимально комфорті умови спілкування людей з владою.

«Наше стратегічне завдання – щоб людина чи підприємець, не виходячи з власного помешкання чи офісу, могла сплачувати комунальні послуги, отримувати субсидію, реєструвати свій бізнес, право власності на нерухомість чи спадщину, отримувати всі дозвільні й погоджувальні документи, тощо, і ми впевнено йдемо цим шляхом», - зазначив Олександр Вілкул. Саме з цією метою, підкреслив він, обласна влада 31 серпня цього року підписала Меморандум про партнерство з провідним виробником програмного забезпечення – компанією Microsoft. В рамках цього співробітництва впродовж п’яти років за вісьмома основними напрямками в області буде реалізовано понад 50 проектів з інформатизації всіх сфер життєдіяльності Дніпропетровщини. Загальний бюджет проекту становить 170 млн грн.

«Вручення комп'ютерного обладнання органам місцевого самоврядування області – це ще один крок на шляху реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом та ухваленої обласною радою», - сказав голова облради Євген Удод. Він зазначив, що це ще один крок до поліпшення якості адміністративних послуг, які надають місцеві органи влади жителям нашої області.

ДОВІДКА
На Дніпропетровщині реалізується проект «Електронне село». Це спільний обласної влади, ОБСЄ та Фонду Східна Європа, одним з головних завдань якого є автоматизація процесів надання адміністративних (державних) послуг населенню. Проект щорічно погоджується Міністерством закордонних справ України та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Фінансування проекту щорічно складає 500 тис. грн за рахунок коштів обласного бюджету та 500 тис грн за кошти Фонду Східна Європа. Загальний бюджет проекту складає 1 млн грн щорічно. В 2011 році кошти на реалізацію проекту виділені з обласного бюджету в повному обсязі.

Під час реалізації проекту виконані такі заходи:

1. Підключено та підтримується зв’язок 334 органів місцевого самоврядування (сільські, селищні, міські ради міст районного значення) 22-х районів області до регіональної інформаційної телекомунікаційної мережі з наданням доступу до мережі Інтернет, системи нормативно-правової бази „ЛІГА:ЗАКОН” та організацією офіційної електронної поштової скриньки. Дніпропетровщина стала першим регіоном, у якому впроваджено технологію електронного цифрового підпису в роботу 356 органів місцевого самоврядування (районні, селищні, сільські та міські ради міст районного значення).

2. Створено та впроваджено в роботу 22 веб-сайти районів області з представленням кожного органу місцевого самоврядування району на окремій сторінці.

3. Проведено 50 семінарів-навчань для 668 відповідальних осіб 334 органів місцевого самоврядування області з питань оволодіння сучасними інформаційно-комп’ютерними технологіями із залученням науковців та фахівців обласної влади. Кожен семінар-навчання завершувався індивідуальним вирішенням підготовлених тестових завдань. Після місцевих виборів 31 жовтня 2010 року додатково проведено 25 семінарів-навчань для 198 новообраних чи призначених посадових осіб органів місцевого самоврядування області.

4. Проведено оцінювання електронної готовності територіальних угруповань області та результатів проекту, як механізму підвищення ефективності державного управління інформатизацією регіону на основі першої в Україні відповідної методики, розробленої в Дніпропетровській області.

5. У трьох пілотних районах області впроваджена система внутрішнього електронного документообігу: Криворізький, Синельниківський, Солонянський.

6. Розроблено та упроваджено автоматизовану інформаційну систему підтримки надання субсидій населенню Дніпропетровщини в усіх районах області. Проведено навчання відповідальних працівників з питань оволодіння навичками роботи в Системі.

7. Розроблено інтерактивну систему (веб-сайт) соціального захисту населення Дніпропетровської області.

8. Створено та впроваджено автоматизовану інформаційну систему підтримки надання субсидій населенню Дніпропетровської області за допомогою веб-сайтів.

9. Розроблено інтерактивну інформаційну систему (веб-сайт) забезпечення зворотного зв’язку влади та громадськості з відповідною реєстрацією мешканців області.

10. Центральними заходами проекту стало проведення на базі Дніпропетровської обласної ради І та ІІ Всеукраїнських конференцій з питань інформатизації та впровадження технологій електронного врядування в роботу органів місцевого самоврядування та виконавчої влади України.

Проект отримав позитивні відгуки від Державного комітету інформатизації України, Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Міністерства закордонних справ України та партнерів проекту.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых