--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині створюється нова генерація державних менеджерів

16:21, 1 сен 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині створюється нова генерація державних менеджерівПро це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час урочистих зборів у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.  

Зокрема, для модернізації системи державного управління в області підписаний Меморандум про партнерство зі світовим лідером в сфері ІТ-технологій корпорацією «Майкрософт». У рамках цього партнерства упродовж 5 років на Дніпропетровщині буде реалізовано масштабний проект щодо запровадження електронного врядування в усіх сферах життєдіяльності. Загалом це понад 50 проектів в сфері освіти, охорони здоров'я, будівництва, агропромислового сектора, екології і житлово-комунального господарства. У результаті органи регіональної та місцевої влади отримають ефективні інструменти управління, а бізнес і громадяни області – прозорі і зрозумілі процеси взаємодії з владою.

Як зазначив Олександр Вілкул, така європейська система управління потребує нової генерації державних службовців, які вільно працюватимуть з цифровими технологіями в інтересах громадян.

«І сьогодні ми створюємо таку генерацію державних менеджерів, які працюватимуть на результат – на покращення життя людей, стрімкий соціально-економічний розвиток нашої області та країни в цілому», – сказав Олександр Вілкул.

Директор ДРІДУ НАДУ Сергій Серьогін зазначив: «Ми розуміємо, що наразі існує недовіра з боку людей до роботи державних службовців. Здебільшого це пов’язано з тривалими та незрозумілими механізмами отримання дозвільних документів, відповідей на звернення громадян. Ми підтримуємо ініціативи обласної влади із запровадження електронного врядування, і наш інститут уже сьогодні за завданням Олександра Вілкула почав підготовку державних службовців відповідної кваліфікації. Ми готуємо чиновників, для яких людина понад усе».

Олександр Вілкул наголосив, що, повернувшись на свої робочі місця, випускники Інституту повинні стати провідниками у реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону. Високопрофесійний державний службовець повинен на практиці реалізувати базові принципи проектного управління (орієнтованих на результат, а не на процес), яке активно впроваджується в Дніпропетровській області. Це не лише освоєння нових інформаційних технологій в управлінні, але й вивчення іноземних мов, передового досвіду корпоративного управління, у тому числі й зарубіжного.

«Ваші колеги повинні побачити, які якісні зміни відбуваються в області та в країні завдяки вам – випускникам та слухачам Дніпропетровського регіонального інституту державного управління», – наголосив губернатор. За його словами, все це підвищить престиж державних службовців регіону та ДРІДУ НАДУ як провідного вищого навчального закладу України у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців держуправління.

Олександр Вілкул вручив Інституту сертифікат на наукову літературу з питань державного управління та місцевого самоврядування: «Історія державної служби в Україні» та «Історія українського парламентаризму», а також 5 ноутбуків.

Отримати другу вищу освіту за спеціальністю «Державне управління» та «Публічне адміністрування» до Дніпропетровського регіонального інституту державного управління (ДРІДУ НАДУ) цього року вступило 119 державних службовців та представників місцевого самоврядування. Загалом у ДРІДУ НАДУ цьогоріч навчатимуться 1 272 слухачі та студенти.

Довідка:

Дніпропетровський регіональний інститут державного управління, заснований у 1993 році – це провідний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації. Його завдання – підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації кадрів для державної служби України та служби в органах місцевого самоврядування. В Інституті мають можливість навчатися слухачі з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської та Черкаської областей.

Навчально-методичний процес в інституті забезпечують 7 кафедр: державного управління та місцевого самоврядування; менеджменту та управління проектами; філософії, соціології державного управління; економіки і регіональної економічної політики; права та європейської інтеграції; інформаційних технологій та інформаційних систем; української та іноземних мов.

З часу заснування інститут успішно співпрацює з більш ніж 20 державними, освітніми, науковими та науково-дослідними установами. Партнерами інституту є вищі навчальні заклади з підготовки державних службовців Великої Британії, США, Канади, Франції, Німеччини, Польщі, Чехії, Угорщині, в яких проходять професійне стажування співробітники, аспіранти, докторанти та слухачі. Інститут є колективним членом Мережі інститутів і шкіл державного управління країн Центральної та Східної Європи (NISPAcee).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых