--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині буде створено обласний центр екстреної медичної допомоги

09:52, 19 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині буде створено обласний центр екстреної медичної допомогиПро це начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург повідомила на нараді з питань модернізації охорони здоров’я Дніпропетровської області. Нарада пройшла під головуванням в.о. голови облдержадміністрації Вячеслава Задорожного за участі голови обласної ради Євгена Удода, в.о. начальника головного фінансового управління облдержадміністраці Тетяни Шебеко, мерів міст, голів райдержадміністрацій та районних рад, а також головних лікарів медичних закладів області.

«Найближчим часом в області будуть створені центри первинної медико-санітарної допомоги. Вони дозволять підвищити якість та доступність медичного обслуговування населення», – зазначила Валентина Гінзбург. Також вона додала, що в регіоні буде створено обласний центр екстреної медичної допомоги, в який увійдуть усі підрозділи служби швидкої медичної допомоги Дніпропетровщини.

В.о. начальника головного фінансового управління облдержадміністраці Тетяна Шебеко пояснила присутнім, як зміниться структура видатків після впровадження реформи. «Сьогодні лише 6% бюджетних коштів спрямовані на придбання медикаментів та харчування пацієнтів. Однією з цілей реформи є зміна розподілу фінансів на користь пацієнта», – сказала Тетяна Шебеко. Вона зазначила, що з 1 січня 2012 року медичні заклади вторинного рівня будуть фінансуватися з обласного бюджету, а не з районного. Частка видатків на Центри первинної медико-санітарної допомоги, що будуть фінансуватися з районних бюджетів, має збільшитися майже вдвічі.

Довідково:
*Первинна медична допомога – вид медичної допомоги, що надається в амбулаторних умовах за місцем проживання (перебування) пацієнта лікарем загальної практики – сімейним лікарем (на перехідний період лікарем-терапевтом або педіатром дільничним) і передбачає консультацію, діагностику, лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (при вагітності) станів та профілактичні заходи; направлення пацієнта, який не потребує екстренної медичної допомоги для надання вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги; надання невідкладної медичної допомоги.

Центр первинної медико-санітарної допомоги – це заклад первинної медичної допомоги, фінансується з місцевого бюджету; створюється один на район в сільській місцевості, в містах – з розрахунку 1 на 100 тисяч населення.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых