--.-° --% 0мм

Концепцію Стратегії розвитку Дніпропетровщини прийнято за основу

10:40, 21 апр 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Концепцію Стратегії розвитку Дніпропетровщини прийнято за основуРегіональний комітет з економічних реформ під головуванням губернатора області Олександра Вілкула прийняв за основу Концепцію Стратегії розвитку Дніпропетровщини до 2015 року. Після оприлюднення Концепції на офіційному сайті облдержадміністрації буде розпочате її широке громадське обговорення. Також під час засідання Комітету було розглянуто питання про поліпшення бізнес-середовища в регіоні (в частині діяльності малого й середнього бізнесу) та обговорено план-графік проведення експерименту в 2011-2012 роках з модернізації системи охорони здоров’я області.  

Після громадського обговорення і врахування всіх пропозицій та поправок проект Стратегії розвитку Дніпропетровської області до 2015 року буде винесено на чергову сесію обласної ради для остаточного його затвердження.

«Країна і регіон потребують комплексної модернізації. Люди чекають від влади позитивних змін», - сказав Олександр Вілкул. За його словами, суспільство не влаштовує якість медичних послуг, малий і середній бізнес потребує нових можливостей для розвитку – спрощення дозвільних процедур, макроекономічної стабільності.

«Для великої промисловості, яка є основою регіональної і національної економіки, потрібна стабільність та поліпшення інвестиційного клімату», - зазначив губернатор. І всім, переконаний він, необхідна впевненість у завтрашньому дні та розуміння курсу подальшого руху вперед. «Такий курс має чітко визначити комплексна Стратегія розвитку Дніпропетровщини», - наголосив він.

Найважливішим елементом успіху реалізації Стратегії розвитку є забезпечення відкритості діяльності влади та роз'яснювальна робота про проблеми, які будуть вирішені в результаті реалізації Стратегії.

Тому, за словами голови облдержадміністрації, всі працівники органів влади, громадських організацій, експерти, ЗМІ, мають стати учасниками відкритого суспільного діалогу з розвитку регіону.

«Люди повинні розуміти, як і що буде відбуватися. І головне - які позитивні якісні зміни вони відчують на собі в результаті процесу модернізації» - підкреслив Олександр Вілкул.

Таким шляхом йшли всі європейські країни, і завдяки такому підходу був забезпечений успіх реалізованим перетворенням. «Ми взяли цю модель за основу, і вона буде реалізована - Дніпропетровщина має всі необхідні ресурси для цього», - підсумував голова облдержадміністрації.

Начальник головного управління економіки облдержадміністрації Олена Осіюк, представляючи Концепцію Стратегії розвитку області, зазначила, що зазначеним документом ставляться три стратегічні цілі.
Перша: Підвищення конкурентоспроможності економіки регіону.
Друга: Підвищення якості життя населення.
Третя: Підвищення екологічної та техногенної безпеки.
      
Підвищення конкурентоспроможності економіки регіону передбачається досягти шляхом:
підтримки базових галузей;
стимулювання впровадження нових технологій (насамперед, енергозберігаючих);
підтримки високотехнологічних виробництв, насамперед точного машинобудування та космічної галузі;
диверсифікації економіки – розвитку конкурентоспроможних галузей, зокрема, сільського господарства та будівництва; 
стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу; 
зростання інвестиційної привабливості регіону.

Підвищення якості життя населення передбачається досягти шляхом:
розвитку транспортної інфраструктури;
реформування житлово-комунального господарства;
досягнення європейського рівня надання медичної допомоги;
перетворення області в провідний освітній центр України та Європи;
розвитку культурного потенціалу, фізичної культури та спорту;
розвитку системи соціальної підтримки населення.

Підвищення екологічної та техногенної безпеки передбачає:
заходи, спрямовані на раціональне використання земельних, водних, рекреаційних та інших природних ресурсів;
поліпшення санітарно-гігієнічного та екологічного стану населених пунктів, (в.ч. будівництво сміттєпереробних заводів);
забезпечення захисту від несприятливих природних явищ;
ліквідацію наслідків діяльності уранового і хімічного виробництва колишнього СРСР (утилізація твердого ракетного палива, Програми радіаційного і соціального захисту населення м. Жовті Води, реалізація заходів щодо забезпечення екологічної безпеки м. Дніпродзержинська та поліпшення соціального захисту населення міста, приведення об’єктів ВО “Придніпровський хімічний завод” у радіаційно небезпечний стан).
     
Про поліпшення бізнес-середовища на Дніпропетровщині в частині діяльності малого та середнього бізнесу членам Регіонального комітету з економічних реформ доповіла заступник начальника управління розвитку споживчого ринку та підприємництва облдержадміністрації Олена Лічманенко.

За її словами, в містах і районах області створені і діють 35 дозвільних центрів, які видають дозвільні документи підприємцям за спрощеною системою – принципом «єдиного вікна».

Також Олена Лімченко зазначила, що 21 березня 2011 року голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив Регіональний інформаційно-ресурсний центр при Дніпропетровській облдержадміністрації «Відкрита влада». Центр включає три  складові: Центр прийому громадян, Центр адміністративних послуг, веб-портал «Відкрита влада».

Звернувшись до Центру адміністративних послуг, підприємець з будь-якого міста або сільського району Дніпропетровщини в найзручніший для себе час має змогу отримати необхідну адміністративну послугу в рамках повноважень облдержадміністрації за принципом «єдиного вікна». Загалом у Центрі надається 22 види послуг, з яких:

8 видів ліцензій (освітні послуги, імпорт товарів, експорт товарів, зовнішньоекономічна діяльність, виробництво теплової енергії, транспортування теплової енергії, постачання теплової енергії, водовідведення та водопостачання);
4 види свідоцтв (гастрольні заходи, атестація шкіл початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, внесення суб’єкта кінематографії, внесення в Державний реєстр видавців);
4 види реєстрації (іноземні інвестиції, договори про інвестиційну діяльність, статути релігійних громад, зміни до статутів релігійних громад);
3 види дозволів (проведення робіт на пам’ятках, відновлення земельних робіт, туристичний супровід);
2 види погоджень (розміщення реклами на пам’ятках, перебування іноземців на запрошення релігійних громад);
1 довідка (про стан матеріально-технічної бази для ведення медичної практики).

На кожний вид адміністративної послуги розроблено технологічну карту, в якій покроково прописана вся необхідна процедура – від приймання заяви до отримання конкретного документу із зазначенням переліку нормативно-правових актів, що регламентують надання послуги, її вартості та строків надання, а також відповідальної особи за надання послуги.

Інформація про перелік адміністративних послуг, що надаються в облдержадміністрації, та технологічні картки на кожний вид послуги розміщені на веб-порталі «Відкрита влада» (www.openpower.dp.gov.ua), в меню електронних сенсорних кіосків, що розташовані в Центрі, а також на веб-сайті «Малий бізнес Дніпропетровської області» (www.smallbusiness.dp.ua).

Окремо члени Комітету зупинилися на питанні фінансово-кредитної підтримки малого бізнесу. Зокрема, на пропозицію начальника управління Національного банку України в Дніпропетровській області Сергія Згоніка губернатор дав доручення організувати робочу зустріч підприємців, обласної влади і представників банківського сектору, які виявляють бажання відкрити кредитування проектів малого і середнього бізнесу в області.

Щодо плану-графіку проведення експерименту в 2011-2012 роках з модернізації системи охорони здоров’я області членам Регіонального комітету реформ доповів заступник заступнику начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Леонід Гінкота.

Зокрема, в рамках графіку передбачено провести підготовку і перепідготовку 495 спеціалістів загальної практики сімейної медицини, 1005 спеціалістів екстреної медичної допомоги, 80 – перинатальної допомоги.

Крім того, буде модернізовано службу «швидкої допомоги». На всіх автомобілях (близько 500) вже встановлюється GPS-навігація. В області додатково буде створено 20 додаткових пунктів базування автомобілів «швидкої». Мета – досягти того, щоб у місті автомобіль екстреної медичної допомоги доїздив до хворого за 10 хвилин, а в сільській місцевості – за 20. Також планується поновити автопарк служби швидкої медичної допомоги. В перспективі планується створити єдину систему служби екстреної медичної допомоги.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0