--.-° --% 0мм

В Кривому Розі підбиті підсумки легалізації трудової зайнятості по 3 районам міста

10:07, 18 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розі підбиті підсумки легалізації трудової зайнятості по 3 районам містаНа останньому засіданні виконкому міськради заступник начальника управління розвитку підприємництва Людмила Прохорець доповіла про підсумки роботи з легалізації трудових відносин у сфері підприємництва Кривого Рогу у 2010 році, зокрема по трьох районах міста: Центрально-Міському, Інгулецькому і Тернівському.  

Так, у 2010 році районними робочими групами було забезпечене обстеження на 4 тисячах об’єктах бізнесу: медицини, торгівлі, ресторанного господарства, побуту, виробництва непродовольчих товарів, в сфері відпочинку, пасажирських перевезень.

Було легалізовано трудові відносини з 1300 найманих працівників. Це п’ята частина легалізованих робiеникiв по місту за рік. Усього за минулий рік були легалізовані 6 тисяч працівників Кривого Рогу.

- Аналіз роботи 3 райрад свідчить про недостатнє вжиття заходів по усуненню недоліків суб’єктами господарювання, - розповіла Людмила Прохорець. - Так робочими групами у Центрально-Міському районі було виявлено 416, у Інгулецькому – 274, у Тернівському – 51 найманий працівник, трудові відносини з якими не оформлені згідно з законом, а легалізовано відповідно 57%, 63% та 80% виявлених. При цьому протягом року членами комісії у Центрально-Міському районі заслухано лише 1 порушника. Жодним виконкомом не було надано систематичних порушників для внесенню їх до загальноміського реєстру порушників. В Центрально-Міському районі передано до суду 46 справ, по 4 особам матеріали передано до застосування кримінальних заходів.

Особливо було відмічено той факт, що протягом року комісія в Тернівському районі працювала нерегулярно, особливо літом. Результативність роботи групи знизилась на 41% у 2010 році знизилась порівняно з 2009-м.

При цьому, як акцентувала заступник начальника управління, у Кривому Розі зафіксовані ще численніші недоліки в роботі робочих груп. Так, проводять недостатні обстеження ринків. Причому, якщо на ринку «Галла» в Інгулецькому районі виявлені поодинокі випадки порушень законодавства, то в Центрально-Міському і Тернівському - наявні численні факти порушення підприємцями законодавства про працю. Так на Центральному ринку при обстеженні 37 підприємців, 6 мали неоформлених працівників. При обстеженні 10 підприємців, які здійснюють оптову торгівлю в Тернівському районі, у 4 виявлено по 1 неоформленому працівнику, а підприємець-власник складу по вулиці Титаренка використовував працю 3 нелегалів. Із 23 СПД об’єкту оптової торгівлі який значиться в базі міського реєстру по вулиці Купріна, 123 (Центрально-Міський район), «жоден не здійснює підприємницьку діяльність, склади орендують інші люди, відсутні вивіски, а робітники відмовились назвати свої прізвища і їх керівника», - зазначила Людмила Прохорець.

При цьому, навіть фірми, які виграли тендери на поставки харчування в освітні заклади мають лише по 1 або жодного найманих працівників.

Цікаво, що деяка частина криворіжців намагається всидіти на двох стільцях. Так, в 2010 році тільки в Центрально-Міському і Тернівському районах виявлено по 7 працівників, які нелегально працюючи, були при цьому зареєстровані в Центрах зайнятості і отримували матеріальну допомогу.

За висновком Людмили Прохорець, найбільш ефективно показали себе спеціалисти управлінь праці та соціального захисту населення, а також розвитку підприємництва, якими за 2010 рік легалізовано 410 осіб у 3 вищеназваних районах. Робота інших управлінь і закладів ще потребує свого покращання.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0