--.-° --% 0мм

Ціни на хліб соціальних сортів впродовж листопада-грудня 2010 року не зростали

13:05, 19 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Ціни на хліб соціальних сортів впродовж листопада-грудня 2010 року не зросталиТакі дані оприлюднило головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та Державна інспекція з контролю за цінами в Дніпропетровській області.

Ціни на хліб соціальних сортів впродовж листопада-грудня 2010 року не зростали

Такі дані оприлюднило головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та Державна інспекція з контролю за цінами в Дніпропетровській області.

«Обласна влада контролює ситуацію на споживчому ринку, в тому числі – на ринку хліба. На соціальний хліб встановлено граничний рівень рентабельності. І спекуляцій тут бути не може. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул неодноразово зустрічався з керівниками підприємств оптової і роздрібної торгівлі, молокопереробних підприємств та директорами хлібозаводів щодо питань цінової політики на продовольчому ринку області. Було досягнуто домовленостей в тому, що ціна на хліб масового вжитку на Дніпропетровщині залишиться стабільною», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович.

Ціни на хліб з борошна вищого ґатунку та на хліб, що випікається за складною рецептурою (з додаванням патоки, гірчичної олії, кунжуту та інших подібних інгредієнтів) протягом листопада-грудня 2010 року зросли на 5%. Причому це сталося за рахунок подорожчання зазначених складових.

Заступник губернатора також наголосив, що Дніпропетровщина повністю забезпечена зерном. Потреба області в продовольчому зерні до початку жнив 2011 року становить 130 тисяч тонн. Станом на 1 січня 2011 року в області задекларовано майже 1 мільйон тонн зерна, в тому числі продовольчого – понад 409 тисяч тонн, що більше ніж утричі покриває потребу.

Щомісячно в регіоні виробляється 15 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів. Виробництво масових сортів хліба становить 30% від загального виробництва, або 4,5 тисяч тонн на місяць.

З метою контролю за ситуацією на споживчому ринку облдержадміністрацією запроваджено постійний моніторинг цін на сировину, оптово-відпускні та роздрібні ціни. Також діють розпорядження голови облдержадміністрації щодо встановлення граничних рівнів рентабельності на продовольчі товари (на борошно 1 та 2 ґатунку та житнє – 6%; на масові сорти хліба – хліб і хлібобулочні вироби 1 та 2 ґатунку, суміш 1 та 2 ґатунків та житнього борошна – 10%).
Довідково:    

Населення Дніпропетровської області забезпечують хлібом та хлібобулочними виробами 15 провідних хлібопекарських підприємств регіону та 68 мініпекарень (91% і 9% відповідно). Впродовж 2010 року в області вироблено майже 180 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів. На хлібозаводах області щодоби випікається до 500 тонн всіх видів хліба та хлібобулочних виробів, в тому числі: 

 

тонн

%

хліб з борошна вищого гатунку
батон з борошна вищого гатунку
хліб з борошна першого гатунку
хліб з суміші житньо-пшеничного борошна
хліб з суміші борошна 1; 2 та вищого гатунків  

64
140
59
127
110

12.8
28
11.8
25.4
22


КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых