--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 22 жовтня

20:05, 22 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Так, лише за минулий тиждень надали допомоги військовим на суму 23 млн. 277 тис. грн, з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 502 тис. грн. грн.
 
Допомога була передана наступним частинам: нашим танкістам 17 ОТБр, нацгвардійцям нашої 21 бригади (в/ч 3011), 129 ОБр ТрО, 77 ОАеМБр, 422 ОБ БПС «LUFTWAFFE», 3 ОШБр, 43 ОМБр, 43 ОМБр, 4 ОШБ "АЙДАР", 74 ОРБ.
В тому числі передано: БпАК "ІНТЕРЦЕПТОР" - 2 комплекси, квадрокоптери - 75 шт, FPV дроні - 100 шт, пристрій РЕБ - 2 шт,зарядні станції EcoFlow - 43 шт, оптичні прилади - 7 од, спорядження для тренувань - 133 од. та багато іншого.
 
З початку війни, станом на 1 жовтня, від Кривого Рогу надана допомога понад 200 військовим частинам на суму 2 млрд. 428 млн. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. 
 
Триває ліквідація наслідків ворожих ракетних ударів по нашому місту. У лікарні перебувають 8 людей, які постраждали від ракетних ударів, стан середньої тяжкості, всім їм надається необхідна медична допомога. У Довгинцівському районі 100% вибитих вікон затягнуті ОСБ та плівкою (це 982 вікна в 32 будинках). Потім вставлятимуть скло, а де необхідно - вікна. Прийнято 211 заяв на матеріальну допомогу від міста, з них на 170 вже оформлено необхідні пакети документів. Також людям видано всі необхідні будівельні матеріали – ОСБ, плівка, рейки та інші.
 
У Покровському районі за уточненими даними пошкоджено 42 будинки, понад 635 вікон, у 7 будинках пошкоджено покрівлю.Прийнято 59 заяв від мешканців на матеріальну допомогу від міста, 147 сім'ям видано необхідні будівельні матеріали, у тому числі 877од. ОСБ, 3518 м2 плівки та багато іншого. Бригади комунальників допомагають людям - насамперед пенсіонерам та маломобільним. У житловому секторі управителями закриті майже 100% вікон, у лікарні 100% також закриті плівкою та ОСБ. На інших об'єктах робота продовжується. Штаб допомоги працюватиме і завтра з 08:00 до 18:00 на вул. Романа Шухевича, 19 (ПК "Центральний").
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1350 окупантів, 8 танків, 24ББМ, 34 артсистеми, 2 РСЗВ, 2 засоби ППО, 77 од. автомобільної та 20 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував дронами-камікадзе та артилерією Нікополь, Покровську, Мирівську, Марганецьку та Червоногригорівську громади. У Марганці загинув 74-річний чоловік, а у Нікополі осколочні поранення отримав 76-річний чоловік. Пошкоджені інфраструктура, 7 приватних будинків, 2 господарські споруди, стадіон, дві АЗС, газогони, ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Сьогодні вночі підрозділами ПвК "Схід" у небі над нашою областю було збито 8 ворожих "шахедів", а вдень - розвідувальний дрон. Дякуємо ППО!Але, шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Та про наші мирні перемоги. На чемпіонаті Дніпропетровської області з плавання чудово виступили вихованці нашої ДЮСШ №2 – вони здобули 2 золоті медалі, 6 срібних та 4 бронзових. Вітаю наших спортсменів та бажаю нових перемог!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых