--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 21 жовтня

20:10, 21 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки цього непростого понеділка. 

Ворог продовжує терор мирних міст та населення України. Вчора пізно ввечері і сьогодні вранці окупанти атакували балістичними ракетами наше місто. Знову вдарили по житловому кварталу. Слава Богу – без втрат. Це найголовніше.
 
Від вечірнього удару постраждало 4 людини - 12-річна дівчинка, дві жінки і чоловік, їм надано необхідну медичну допомогу, в лікарні зараз одна людина, стан середньої тяжкості. Сьогодні після другого удару за медичною допомогою звернулося ще 6 осіб. Всі, слава Богу, легкі. Допомога була надана, лікуватимуться амбулаторно. Також у лікарнях залишається 8 людей у стані середньої тяжкості, які постраждали після удару 19 жовтня.
 
Всього внаслідок двох ворожих ударів пошкоджено 24 житлові будинки, готель, Палац культури де діти займаються творчістю, 2 заклади освіти, банк, магазини, відділення пошти, аптека, 22 автомобілі. Все це – абсолютно мирні цивільні об'єкти. Вибито понад 480 вікон (це лише порахованих, ця цифра зросте), на семи будинках пошкоджені дахи.
 
Триває ліквідація наслідків ударів. Для ліквідації наслідків було задіяно всі необхідні служби, 6 бригад комунальників. Окрім інших робіт, сформовані бригади комунальників та управителів допомагають зачинити вікна тим, кому в цьому потрібна допомога - насамперед пенсіонерам та маломобільним людям. Потім буде виконано скління та заміна вікон, ремонт покрівель.
 
Штаб допомоги людям розгорнуто перед ПК "Центральний" за адресою – вул. Романа Шухевича 19. Там видають будівельні матеріали (плівку, ОСБ та інші) та приймають заявки на матеріальну допомогу від міста. Для 117 сімей, чиї квартири постраждали, вже видано 499 листів ОСБ, 1050 м2 плівки, 9 рулонів руберойду та інші будівельні матеріали. Штаб допомоги працюватиме і завтра з 08:00 до 18:00.
 
Тим, чиї квартири постраждали, буде надано, як і після попередніх обстрілів, матеріальну допомогу від міста, вже створено спеціальні комісії і вони ведуть роботу з визначення суми збитків у кожному випадку. Вже прийнято 28 звернень про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. Прийом триває. Робота триватиме до повної ліквідації наслідків. Допомога буде надана усім, хто того потребує.
 
Триває й ліквідація наслідків суботнього ракетного удару. Прийнято 190 заяв на матеріальну допомогу від міста, на 80 із них вже оформлено необхідні пакети документів. Всім кому було необхідно видано відповідні будівельні матеріали (у тому числі 1199 шт. ОСБ, 4800 м2 плівки та інше). Штаб у Довгинцівському районі завтра вже не працюватиме, але мешканці можуть звертатися до   райвиконкому з 8.00 до 16.30 у робочі дні. А також за телефоном 096 880 10 10  (цілодобово).
 
Дякую всім, хто брав та бере участь у ліквідації наслідків ворожих ударів та надає допомогу людям!
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1710 окупантів, 24 танки, 64 ББМ, 24 артсистеми, 1 засіб ППО, 47 од. автомобільної та 3 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!

- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з РЗЗВ «Град», «Ураган», артилерії, дронами-камікадзе та з БпЛА Нікополь, Марганецьку, Червоногригорівську та Мирівську громаду.
Поранення отримав 48-річний чоловік. Знищені 2 приватні будинки, 66 – пошкоджені. Також зруйновані 7 господарських споруд, понад 40 понівечені. Пошкоджено інфраструктуру, 8 ЛЄП, газогін.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України серед ДЮСШ, СДЮШОР, ШВСМ, УФК та СК з тхеквондо ВТФ, що пройшов у Києві, успішно виступили вихованці нашої ДЮСШ №8. Кулешов Давид та Обльотова Маргарита у парі стали чемпіонами України, Матросова Анастасія та Кулешов Давид в індивідуальних виступах вибороли бронзові медалі. А у розділах "керугі" та "пумсе" вихованці ДЮСШ №2 вибороли 3 золоті та 7 бронзових медалей. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых