--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 10 24

20:10, 17 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки четверга

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1420 окупантів, 17 танків, 33 ББМ, 51артсистема, 83 од. автомобільної та 5 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з РСЗВ "Град" Марганецьку громаду. Без втрат.
Протягом дня понад 30 разів російська армія била по Нікопольщині. Дрони-камікадзе та артобстріли. Прилітало по райцентру, Мирівськійта Марганецькій громадах. Троє постраждалих. Пошкоджені підприємство, інфраструктура, три багатоповерхівки, 15 приватних будинків, господарські споруди, авто. Один легковик – знищений. Зачепило лінії електропередач й газогони.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Життя триває. Навіть у складних умовах воєнного часу місто не тільки зберігає, а й створює нові умови для розвитку, навчання тасамореалізації криворіжців, зберігаючи спортивну, освітню та культурну базу. Мистецтво, творчість має потужну силу для будь-якого віку,  а під час війни - надихає, додає сил, допомагає психологічно розвантажитися. У Кривому Розі працюють: 18 мистецьких шкіл, 10 палаців культури, музей, виставковий зал, 2 бібліотечні системи та 3 театри. В закладах позашкільної освіти та культури міста займається понад 25 тис. юних криворіжців. Палаци культури міста займаються творчим розвитком талановитих дітей та вихованням багатьох творчих, хореографічних, циркових, вокальних, театральних колективів. У них діють 173 творчі колективи, в яких займаються близько 5 тисяч дітей і дорослих. Ви можете обрати той напрямок, який Вам до вподоби і мати можливість «переключитися» та творчо розвиватися.
 
- Продовжуємо приділяти особливу увагу підтримці дітей. За 8 місяців 2024 року в Кривому Розі без батьківського піклування залишилося 135 дітей. Основна причина навіть не смерть батьків, а розлади в родинах. Чому це відбувається в сім’ях зрозуміло – війна, економічна криза, стреси та інш.
Так, у нас є два якісних комунальних Центри соціально-психологічної реабілітації, де може перебувати малеча. Ми обладнали Центри укриттями, генераторами, обігрівачами, комп’ютерами, меблями та інш. Але дитина має виховуватися в родині або в сімейних формах виховання.
 
Для цього в місті створено 49 прийомних сімей (ПС) та 16 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). В прийомній сім’ї може бути до 4 дітей, а в ДБСТ – до 10. Місто виділяє кошти для підтримки таких родин.
 
Цього року плануємо купити будинки для ще 7 ДБСТ та відкрити один малий груповий будинок (на 10 дітей). До кінця року буде оформлено три земельні ділянки, на яких в майбутньому будуть побудовані дитячі будинки сімейного типу.
Наразі три родини, які бажають створити прийомні сім’ї, зараз проходять навчання. В листопаді плануємо організувати навчання для ще 5 сімей, які хочуть створити прийомні сім’ї чи ДБСТ та двох патронатних вихователів.
Також в 2024 року громадянами України усиновлено 20 дітей з Кривого Рогу.
 
Зроблено багато, але ми продовжуємо нашу роботу разом з UNICEF, Save the Children та іншими партнерами.
 
Якщо Ви відчуваєте, що можете взяти до себе дитину – для всиновлення, під опіку, або плануєте створити прийому сім’ю чи ДБСТ, зателефонуйте до міської Служби у справах дітей +38 0564 92 03 84.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті світу зі стрільби, що відбувся в Перу, наші спортсмени із ДЮСШ №7 показали чудові результати. Вілена Бевз здобула «срібло» та «бронзу», а Максим Гімон виборов «срібло». Вітаю спортсменів та бажаю подальших досягнень!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых