--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 16 жовтня

20:12, 16 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1450 окупантів, 9 танків, 30 ББМ, 29 артсистем, та 78 од. автомобільної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- Вночі в небі над областю було збито 12 БпЛА типу "шахед". Дякуємо ППО! Але, шановні земляки, загроза ракетних та дроновихатак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакувавдроном-камікадзе Покровську громаду. Без втрат.
Вдень ворог атакував Нікопольщину півтора десятка разів. Агресорбив дронами-камікадзе, скидав боєприпаси з БпЛА, обстрілював з артилерії. Потерпали Нікополь, Марганецька, Мирівська, Червоногригорівська громади. Пошкоджені інфраструктура, приватний будинок, господарська споруда, лінія електропередач. Загиблих і постраждалих немає.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- У Кривому Розі у рамках комплексної підготовки до зими таможливих блекаутів запускаємо ще 58 новостворених Пунктів незламності. Для зручності криворіжців раніше таких Пунктів ми вже відкрили 213. З початку війни їх відвідали понад 80 тисяч людей. Тепер загалом у нас буде 271 Пункт незламності. І ми продовжимо збільшувати їх кількість.
 
Нові пункти створені у 32 комунальних закладах освіти, 3 державних закладах (університети та технікум), 11 закладах медицини, трьох терцентрах та 9 закладах культури.  
 
Кожен Пункт територіально розташований так, щоб мешканцям було зручно дібратися до нього. Кожен Пункт, створений містом, оснащений генераторами, тепловими гарматами, старлінками, медичними аптечками, є куточки для матері та дитини. Люди можуть зігрітися, підзарядити мобільні телефони, випити гарячих напоїв, є куточки для дітей, зони для немовлят. В більшості Пунктів є укриття, в тих Пунктах де немає укриття, є показники, як пройти до найближчого укриття. Для генераторів створено резервний запас палива.  
 
Сподіваємося на краще, але маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв. Інформацію про Пункти незламності можна переглянути на інтерактивній карті Пунктів незламності.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті області з легкої атлетики спортсмени з нашої ДЮСШ №3 продемонстрували відмінні результати. «Срібну» нагороду на дистанції 5000м виборов Віктор Калугін, а на дистанції 500м -  «бронза» у Злати Тіхлівець. Вітаю спортсменів, їхніх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых