--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 15 жовтня

20:12, 15 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1210 окупантів, 13танки, 44 ББМ, 9 артсистем, 32 од. автомобільної та 4 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з РСЗВ «Град» та дроном-камікадзе Нікополь та Червоногригорівську  громаду. Вдень окупанти продовжили терор – обстріляли Нікополь, Марганецьку, Червоногригорівську та Мирівську громади. Постраждали вагітна жінка та 4-річний хлопчик. Він доставлений до лікарні у стані середньої тяжкості.Пошкоджені інфраструктура, підприємство, 6 приватних будинків, 3 надвірні споруди, газогін, ЛЕП. 1 господарська споруда знищена, 4 – потрощені.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Продовжується виконання унікальної для України міської Програми соціальної підтримки мешканців міста. Вона включає 50 різних видів прямих грошових виплат з міського бюджету учасникам бойових дій, сім'ям військовослужбовців, ветеранам, чорнобильцям, афганцям, дітям з інвалідністю та багатьом іншим категоріям. Жодну соціальну програму не скорочено. У міському бюджеті цього року на соціальні програми підтримки населення передбачено 570 млн грн. В цілому у міському бюджеті-2024 майже 80% – це видатки пов’язані з воєнним станом та видатки соціального характеру.
 
Також продовжується п’ята цього року хвиля видачі продуктових наборів. Ще понад 36 тисяч сімей криворіжців отримають безкоштовні набори від міста. У цій хвилі вже видано 26 687 наборів. А з початку повномасштабної агресії вже видано майже 745 тис. продуктових наборів. Набори можна отримати у 25 стаціонарних пунктах видачі, які працюють у всіх районах міста, а маломобільним мешканцям працівники соцслужб доставляють набори додому.  Така допомога буде продовжена, скоро будуть нові «хвилі».
 
- До міста продовжують прибувати вимушені переселенці. З початку цього року у Кривому Розі офіційно зареєстровано вже 4133 переселенці, за минулий тиждень – 81. А всього з початку війни офіційно у місті зареєструвалися 82 118 біженців. Кривий Ріг місто з великим серцем – всім надається потрібна соціальна допомога, а якщо потрібно – медична та психологічна.
 
- Та про наші мирні перемоги. Вихованці ДЮСШ №1 гідно представили Кривий Ріг на Чемпіонаті України з важкої атлетики, який пройшов у місті Хуст. Наші спортсмени здобули 26 медалей, а чемпіонами стали Кіра Строганова, Микита Штанько та Микита Бойко. Чудовий результат! Вітаю та бажаю нових перемог!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых