--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині зафіксовано масовий мор риби

13:37, 15 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Інформацію про це розміщено на сторінці Природний заповідник "Дніпровсько-Орільський"  в соцмережі  фб.

Це лихо виникло через закаламучення води внаслідок  неврегульованої роботи штучного водного об'єкту через воєнний стан. Загинули загалом крупні особі: лящ, окунь, лин.  

 «Штучний водний об'єкт - канал Дніпро-Донбас.  Внаслідок війни, подавання води у Харківську область здійснюється дуже зрідка (дефіцит електроенергії). Відповідно, після роботи насосів та прокачування на трасі каналу, біля насосних станцій та/або дюкерів, значно збільшується кількість зважених часток (каламутність). Це і призводить до загибелі риб», - зазначив іхтіолог Олег Христов.

Також він відзначив, що ділянка загибелі невелика за площею. Тож спостерігається локальна загибель риби, але її необхідно вилучати та утилізувати.  

Зазначимо, що об'єкт створено у 1990 році на базі загальнозоологічного та орнітологічного заказників «Таромський уступ» та «Обухівські плавні» з метою збереження унікального комплексу характерної флори і фауни. Він є природоохоронною науково-дослідною установою загальнодержавного значення. Будь-яке рибальство на каналі Дніпро-Донбас заборонене, об'єкт знаходиться під охороною.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых