--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині фіксують зростання захворюваності на ГРВІ та гострі кишкові інфекції

17:10, 14 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині зросла захворюваність на ГРВІ та гострі кишкові інфекції. Від коронавірусу померла одна людина (хвора була старше 60 років, мала супутні стани та не була щеплена проти COVID-19). Спалахи інфекційних хвороб не зареєстровані. Про епідемічну ситуацію на території області за період з 4 по 10 жовтня повідомляє ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

Протягом звітного тижня зареєстровано 8317 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, що на 6,4% більше показника минулого тижня. Дітей до 17 років серед захворілих – 54,3%. До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 318 хворих, у т.ч. 167 дітей.

В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 6,1%. Зареєстровано 506 випадків, у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 11,5%. Серед захворілих дітей до 17 років – 8,1% (41 дитина). На стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області знаходилися 54 пацієнти з коронавірусом (17% від госпіталізованих з ГРВІ), двоє з них були госпіталізовані до відділення реанімації та інтенсивної терапії.

Всього за попередніми діагнозами в області зареєстровано 166 випадків гострих кишкових інфекцій, що вище рівня попереднього тижня на 17,7%. Дітей до 17 років серед захворілих – 48%.

За тиждень зареєстровано 1 випадок підозри на кашлюк (в Зеленодольській ОТГ) та 3 випадки підозри на гострий вірусний гепатит, що на 3 випадки менше минулого тижня. В одному випадку лабораторно підтверджено вірусний гепатит А.

З осередків сказу серед тварин до закладів охорони здоров’я звернулися 9 осіб (в т.ч. одна дитина), всі отримують лікувально-профілактичну імунізацію.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых