--.-° --% 0мм

Голова правління "Криворізького залізорудного комбінату" підбив підсумки роботи за 2010 рік

10:53, 6 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова правління "Криворізького залізорудного комбінату" підбив підсумки роботи за 2010 рікПро підсумки 2010 року та плани на майбутнє говорить голова правління ВАТ "Кривбасзалізрудком" Федір КАРАМАНИЦЬ:

- У 2010-му ми були сильними. І це - без перебільшення. Сильні одностайністю та згуртованістю, розумінням важливості поставлених виробничих завдань, що допомогло не лише зберегти зайняті позиції на вітчизняному та зарубіжному ринках, а й шукати і знаходити нові та перспективні шляхи ділового партнерства. Сумлінна трудова діяльність гірників дозволила довести обсяги виробництва товарної залізної руди практично до 6 мільйонів тонн. Чимало шахтарських колективів зустріли Новий рік задовго до його приходу.

Шахтобудівники одночасно вели спорудження підземних горизонтів на всіх комбінатівських шахтах та поглиблення 9 шахтних стволів. Під час гірничо-капітальних робіт було видано на-гора 29058 куб. метрів гірничої маси. Окремо хотілося б сказати про новостворене сервісне управління з ремонту та монтажу шахтного обладнання. Без участі його фахівців не обходяться ні ремонт, ні монтаж устаткування на відповідальних об'єктах. Свою високу кваліфікацію спеціалісти управління підтвердили під час заміни корінного підшипника скіпової підйомної машини "Родіни". На зміцнення підприємства трудилися також залізничники та автобазівці, будівельники, працівники управління соціальних підрозділів та інші.

Виробничих успіхів на комбінаті досягнуто завдяки тому, що більшість його працівників взяли на свої плечі і гідно несуть відповідальність за долю бригади, дільниці (у складі якої трудяться), як і за долю власної сім'ї, мають здорову амбітність, дорожать честю свого підприємства. А це - велика сила. Значить, їм не байдуже, як житимуть рідні й колеги, Криворіжжя та Україна. Патріотизм виростає з конкретних справ. Для розвитку нашої держави та міста комбінат у минаючому році до місцевого й державного бюджетів перерахував відповідно 53 млн. 416 тис. грн. і 483 млн. 261 тис. грн.

На позитивний імідж підприємства працює професіоналізм наших трудівників. Приємно констатувати, що високо оцінюють кваліфікацію спеціалістів комбінату й наші зарубіжні партнери. Представники компанії "Atlas Copco" були приємно здивовані відмінною теоретично-практичною підготовкою прохідників ШБУ Михайла Кінзельського та Анатолія Марінського під час недавньої їхньої поїздки до Швеції.

Активністю відзначається діяльність молодіжної та піклувальної рад, їх досвід рекомендується іншим підприємствам Кривбасу для запозичення.

Наші творчі колективи популяризують Криворізький залізорудний комбінат на всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях. А тайбоксери СК "Гірник" нещодавно на чемпіонаті світу, який проходив у Таїланді, посіли друге та третє місця. Вони виступали в складі збірної команди України.

Високий потенціал Криворізького залізорудного комбінату та курс на модернізацію технологічного процесу дає можливість з року в рік нарощувати обсяги виробництва. У 2011 році плануємо видати на-гора вже 6 млн. 330 тонн металургійної сировини якістю 58,35 відсотка. Обсяги виїмки гірничої маси для шахтобудівників заплановано значні - 83176 куб. м, у тому числі на гірничо-капітальних роботах - 31222 куб. м. Велика ставка робиться на роботу імпортного обладнання, яке вже надходить. Інвестпрограмою наступного року передбачено придбання ще 5 гірничопрохідницьких комплексів. Вони експлуатуватимуться як на капітальному будівництві, так і на проходці підетажних виробок. А до 2015 року (ставимо перед собою завдання) імпортною технікою оснастити 80 відсотків виробничого процесу. Упровадження сучасного устаткування підвищить як продуктивність виробничого процесу, так і рівень охорони праці. Руда з нещасними випадками нам не потрібна. На нашому підприємстві з метою підсилення контролю за дотриманням норм техніки безпеки на робочих місцях розроблено заходи, які зменшать кількість травмувань гірників.

Ми - на початку важливого періоду життєдіяльності комбінату. Метою всіх нових упроваджень, удосконалень, модернізацій є відчутне підвищення ефективності роботи підприємства. Тоді ніякий ринок з його жорсткими умовами нам не буде страшний. Маємо цікаві ідеї щодо роботи з кадрами, поліпшення виробничого побуту, соціальної сфери. Попереду - напружена, але цікава робота. Сподіваюся, що новий рік принесе вже перші відчутні результати.

За матеріалами krruda.dp.ua  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0