--.-° --% 0мм

Операція „Бюджет”: хто ризикує – тому не сховатися

11:27, 5 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Операція „Бюджет”: хто ризикує – тому не сховатисяВраховуючи, що одним із найбільш значних факторів підвищення результативності перевірок та виконання завдань із забезпечення надходжень платежів до бюджетів усіх рівнів є викриття схем ухилення від оподаткування та схем мінімізації, органи державної податкової служби здійснюють відпрацювання підприємств-мінімізаторів, які при значних обсягах валових доходів сплачують невідповідні суми податків.  

Як повідомляэ відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Північної МДПІ у Кривому Розі, пошук додаткових резервів наповнення бюджету за рахунок руйнування схем мінімізації й ухилення від сплати податків – основна мета операції „Бюджет”. У рамках її проведення у Північній МДПІ у м. Кривому Розі проводиться оперативний аналіз звітності платників податків, які потрапили до категорії високого ризику, з метою виключення випадків, що можуть свідчити про залучення цих підприємств до схем мінімізації сплати податків. Завдяки таким заходам з переліку платників податків високого ризику на підставі протоколів робочих груп і переліків змін виключені 9 суб’єктів господарювання.

При відпрацюванні підприємств – вигодонабувачів працівниками податкової міліції порушено кримінальну справу за неповернення в Україну валютної виручки одним із ТОВ у сумі 1,6 млн. гривень, яку повернуто в ході оперативно-слідчих дій, зменшено його збитки на суму 21,0 млн. гривень та донараховано 123,8 тис. гривень пені за несвоєчасне повернення валюти в Україну.

При відпрацюванні суб’єктів господарювання –„інструментів” мінімізації сплати податків донараховано до сплати в бюджет 7,1 млн. гривень; прийнято 248 декларацій від 43 підприємств підвищеного ризику; за деклараціями, наданими до податкового органу кур’єрською або рекомендованою поштою, підтверджено місцезнаходження 26 суб’єктів господарювання; порушено 4 кримінальні справи; анульовано 31 Свідоцтво платника податку на додану вартість.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых