--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Підтримка бізнесу залишається ключовим пріоритетом, навіть у складних умовах воєнного стан. Активно сприяємо участі підприємців у грантових програмах задля розвитку місцевого бізнесу та створення нових робочих місць.

16:54, 6 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За результатами спільної роботи за державною програмою «єРобота» з початку 2024 року 223 суб’єкти господарювання подали заявки на отримання грантових коштів, 144 – отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму майже 36,3 млн грн.

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду з питань підтримки міського бізнесу в ході якої безпосередньо поспілкувався з переможцями грантової програми, які вже отримали кошти на розвиток власного бізнесу та здійснюють підприємницьку діяльність у Покровському районі.

Покровський район входить у трійку лідерів із залучення підприємців до участі в грантових міжнародних та вітчизняних програмах. Перше місце посідає Довгинцівський район, Металургійний - на 3 позиції.

«У Кривому Розі, в період воєнного стану, триває підтримка бізнесу. Ми допомагаємо суб'єктам господарювання впроваджувати свої бізнесові проєкти із залученням коштів вітчизняних та міжнародних грантів. Прагнемо максимально об'єднати наші зусилля, щоб до Кривого Рогу залучалися ресурси для розвитку місцевого бізнесу, а значить, і всього нашого міста. Й це має свій результат – у 2024 році вже 194 суб’єкти господарювання отримали гранти на ведення господарської діяльності на суму понад 47, 2 млн. Це - і державні, і міжнародні грантові програми. Крім того, це не лише внесок у зміцнення економіки міста, але, в першу чергу, робочі місця, яких заплановано створити понад 220», - зазначив Ю.Вілкул.

У Покровському районі з початку року 41 суб’єкт господарювання подав заявки за програмою «єРобота», 26 отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму 6,7 млн грн.

ФОП Даценко Альона - директорка кафе «Сoffee&cake Leon» сказала: «Я давно мріяла про те, щоб відкрити затишне кафе у місті. Але додаткового фінансування для розвитку бізнесу не вистачало. Тому, прийняли рішення взяти участь в державній грантовій програмі «єРобота: Власна справа». Склала проєкт, захистила бізнес-план та в січні 2024 року отримала підтвердження щодо надання гранту у сумі 250 тис. грн. Завдяки цим коштам придбала кавомашину, холодильну вітрину, духову шафу, кухонні меблі, дивани. У нашому закладі гостей із задоволенням частують десертами та тортами власного виробництва з ароматною кавою та різноманітними напоями. Особливу увагу приділяємо дітям. Маленькі гості можуть погратися у безкоштовній дитячій кімнаті, в якій багато іграшок, гірка, розвиваючі ігри. Для хлопців і дівчат проводимо цікаві майстер- класи: кондитерські, кулінарні, творчі, танцювальні. Крім того, оформила відповідно до грантових вимог двох працівників і планую й надалі розширювати бізнес і трудовий колектив».

ФОП Олійник Аліна - директорка стоматології «MyArtSmile», також переможниця урядової грантової програми «єРобота», поділилася досвідом та показала очільнику міста свій об’єкт бізнесу. 
«Підприємницьку діяльність я розпочала у 2020 році, відкривши власну стоматологію, в якій здійснюється лікування, хірургічне втручання та протезування зубів. Після семінару-тренінгу в Покровському районі щодо отримання грантів на розвиток власної справи в рамках програми «єРобота» вирішила подати заявку і бізнес-план до Дії і не помилилася. У травні 2024 році отримала грант на суму 250 000 грн. На грантові кошти закупила обладнання: інтраоральний сканер. Відповідно до умов гранту створено 2 нові робочі місця і планую надалі розширювати бізнес і трудовий колектив. Підтримка держави та міста стала, дійсно, дуже важливою у здійсненні підприємницької діяльності», -сказала Аліна.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заявки подаються через портал Дія разом з бізнес-планом.

Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць - від 1-2 при наданні мікрогранту, до кількох десятків - при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых