--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 6 вересня

20:06, 6 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки п’ятниці.

- Вночі ворог знову атакував Україну ударними БпЛА та ракетами. У небі над нашою областю, у тому числі над Криворіжжям, було збито 5 БпЛА типу «Shahed», один з них – розвідувальний та крилату ракету. Вдень над областю оборонці неба збили 2 БпЛА. Дякуємо ППО!
Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак, на жаль,зберігається – лише сьогодні в Павлограді в наслідок обстрілу 64 постраждалих. Тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги/
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1170 окупантів, 7 танків, 9 ББМ, 20 артсистем, 72 од. автомобільної та 13 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з важкої артилерії, РСЗВ "Град" та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку та Червоногригорівську громади. Постраждали 62-річна жінка та 65-річний чоловік. Пошкоджено 11 осель, гараж, 2 авто, ЛЕП та газопроводи.
Вдень загалом по Нікопольщині ворог вдарив понад півтора десятки разів. Важкою артилерією, дронами-камікадзе та боєприпасами, якіскидав з БпЛА. Потерпілий є і у Нікополі. Це 49-річний чоловік. У місті побита інфраструктура. Пошкоджені 2 оселі місцевих і одна зайнялася. Понівечені 2 торговельні павільйони, господарськаспоруда.  
Марганецьку та Мирівську громади також атакували росіяни. Там горіли приватний будинок і господарські споруди. Пожежі сталися і на двох подвір’ях. Вогонь знищив авто. У Покровській громадіпошкодження є на птахофабриці.  
У населені пункти району, які було знеструмлено, повернули світло.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Продовжують свою нелегку роботу наші сапери. Лише за останні дні на території Широківської та Зеленодольської громади - це Криворізький район - було виявлено та знищено сучасну протитанкову міну та касетний бойовий елемент від РСЗВ “Торнадо-С”. Ще раз прошу всіх, хто буває на раніше прифронтових територіях - дотримуйтесь крайньої обережності. У разі виявлення підозрілих предметів, ні в якому разі не чіпайте їх, а відразу дзвонити в 101 та 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Триває ліквідація ракетної атаки ворога 4 вересня та надання допомоги пораненим. Зараз у лікарні на стаціонарному лікуванні залишається ще 10-річна дівчинка. 
 
Сьогодні Штаб допомоги людям ще продовжує працювати у гімназії №103. Там надається допомога будівельними матеріалами, прийом заявок на матеріальну допомогу від міста. А завтра мешканці Металургійного району, чиї квартири постраждали, можуть звертатися до свого райвиконкому за адресою пр. Миру 42.
 
Нагадую - тим, чиї квартири постраждали, буде надано матеріальну допомогу від міста. Вже прийнято 378 заяв про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. На фінансування передано 52 акти на суму 1 млн 75 тис. грн. Очікуємо, що кошти надійдуть унайближчий час. Прийом документів триває. Допомога буде надана усім, хто того потребує. 
 - У Кривому Розі з 9 вересня, з понеділка, розпочинається четвертахвиля видачі продуктових наборів. Ще понад 25 тисяч сімей криворіжців вже вдруге у цьому році отримають безкоштовні набори від міста. А з початку повномасштабної агресії вже видано 694 тисячіпродуктових наборів.
Адреси пунктів, графік їх роботи, а також адреси виїзних пунктів, які будуть працювати для мешканців віддалених селищ міста – я докладно написав сьогодні в себе на офіційних сторінках у Фейсбуці та Телеграм. Також ця інформація є на сайті виконкому міської ради.
Враховуючи велику чисельність людей, які мають отримати набори, прошу не приходити всіх одночасно у перші дні. Наборів, як і завжди, вистачить всім, я гарантую.

- Нагадую, що у Кривому Розі триває реєстрація на міські спортивні ігри серед ветеранів війни та учасників бойових дій й членів їхніх родин «Veterans Family Games Кривий Ріг – 2024». Завтра, в суботу, 7 вересня – черговий день змагань - легкоатлетичний забіг.
Цього року турніри проходять кожні два тижня. Загалом 18 видів спорту. Для того, щоб взяти участь в Іграх та побачити графік змагань, можна зареєструватися в гугл-формі. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 098 605 20 25. Переможці VeteransFamily Games отримують грошову винагороду у розмірі 5 тис. грн, а всі призери нагороджуються медалями, кубками та спортивною атрибутикою. Приєднуйтесь!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых