--.-° --% 0мм

У Кривому Розі оголосили конкурс на ескіз пам’ятника для сектору Почесних поховань

17:58, 6 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про рішення провести відкритий конкурс на ескіз та макет центрального пам’ятника для сектору Почесних поховань. Це рішення було прийняте після обговорень із родинами загиблих героїв.

"Два тижні тому я опублікував пост із варіантом макета пам'ятника для сектору Почесних поховань, щоб родини могли висловити свою думку", — зазначив Вілкул. За його словами, думки родичів розділилися: приблизно половина підтримала запропонований варіант, іншим він не дуже сподобався через різні причини.

У відповідь на це було вирішено провести відкритий конкурс, аби залучити більше варіантів і знайти рішення, яке задовольнить усіх. "Це займе більше часу, але ми спробуємо досягти консенсусу", — підкреслив Вілкул.

Також він додав, що важливо не зупиняти будівництво меморіалу під час проведення конкурсу, щоб уникнути затримок. Родини загиблих висловили своє бажання продовжити роботу над меморіалом, щоб не затягувати цей процес на роки. Наразі влада працює над тим, як це юридично забезпечити.

Конкурс дає можливість створити пам’ятник, який стане символом пам'яті та шани загиблим героям і враховуватиме думки всіх сторін.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых