--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина долучилася до Економічного форуму у Польщі

12:52, 6 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Делегація від Дніпропетровщини долучилася до XXXIII Економічного форуму у Польщі. Він є найбільшим майданчиком для діалогу у Центральній та Східній Європі. Вже понад 30 років збирає політичних, економічних і соціальних лідерів з більш ніж 60 країн світу. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації

«Провели ряд зустрічей з представниками партнерського нам регіону. Зокрема, з Головою Сейміку Нижньосілезького воєводства Єжи Покоєм та Віцемаршалом Міхалом Раду та маршалом Нижньосілезького воєводства Павелом Ґанцажем. Акцентували увагу на розширенні співробітництва в економічній сфері,  реалізації спільних освітніх і культурних проєктів. Говорили про надання гуманітарної підтримки Дніпропетровщині», – зазначила заступник очільника ОВА Ірина Грицай.

Вона додала, що налагоджували діалог також з представниками федеральних земель Німеччини: Баварії, Саксонії та Бранденбургу.

Серед тем цьогорічного форуму: вплив війни на глобальну архітектуру безпеки, плюси та мінуси розвитку штучного інтелекту, економічні виклики в часи криз. Винесли на обговорення й питання балансу між розвитком територій та збереженням навколишнього середовища.

Майстри Музею історії Петриківського розпису та народних ремесел привезли до Польщі виставку. Презентували нематеріальну спадщину ЮНЕСКО, проводили майстер-класи.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых