--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул вручив ветеранам ключі від 25 автомобілів та ордери на квартири

09:09, 30 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул вручив ветеранам ключі від 25 автомобілів та ордери на квартириГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив ключі від 25 нових спецавтомобілів «Славута» та вперше за всю історію незалежності України - ордери на квартири інвалідам війни, чорнобильцям та ветеранам-афганцям. Нові автомобілі й житло придбані за кошти державного бюджету.

«Президент України оголосив 2010 рік роком ветерана. Тож обласна влада весь цей час активно вирішувала проблеми, з якими у своїм житті стикаються ті, хто врятував нашу країну і подарував нам мирне життя. Ми намагалися всіляко допомогти нашим героям і цьогоріч обласній владі вдалося багато зробити задля їх гідного життя», - наголосив Олександр Вілкул.

Губернатор також підкреслив, що героїзм та вірність Вітчизні, які проявили наші ветерани, є зразком для наслідування і живим уроком патріотизму, якій назавжди залишиться у пам’яті сучасників та прийдешніх поколінь. «Без вашого подвигу не було б нас, не було б нашої держави – незалежної України, не було б вільної від нацизму Європи», - зазначив Олександр Вілкул.

Загалом за останні 2 місяці нове житло отримали 24 інваліди Великої Вітчизняної війни: дев’ять квартир отримали ветерани з Дніпропетровська, сім – з Кривого Рогу, троє – з Широківського району, по одному – з Дніпродзержинська, Жовтих Вод, Павлограда, Марганця та Петропавлівського району. В січні 2011 року заплановано вручити інвалідам війни ще три ордери на квартири. Цього разу вже в  Новомосковську.

Також в 2010 році за рахунок коштів державного бюджету вручено 74 спецавтомобілі інвалідам області. А до Дня Перемоги виплачено одноразову матеріальну допомогу більше як 175 тисячам ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, членам сімей загиблих та померлих ветеранів війни. Зокрема: інвалідам війни I групи матеріальна допомога становила 1000 грн, інвалідам війни II групи – 900 грн, інвалідам війни III групи – 800 грн, учасникам бойових дій – 630 грн, членам сімей загиблих – 320 грн, учасникам війни – 120 грн.

За рахунок коштів обласного бюджету до Дня Перемоги майже десять з половиною тисяч ветеранів отримали сертифікати на забезпечення безкоштовними медикаментами на загальну суму близько чотирьох мільйонів гривень. 208 ветеранів отримали сертифікати на оздоровлення.

За рахунок коштів місцевих бюджетів, спонсорських коштів та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам проведено  ремонт житла 329 ветеранам. Надано послуг із слухопротезування 1089 та із зубопротезування – 4974 ветеранам. Оздоровлено 2910 ветеранів війни.

2010 року за кошти обласного бюджету виплачені компенсаційні виплати 5 тисячам інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту та транспортне обслуговування. Надана матеріальна допомога понад 1,2 тис ветеранам , які опинились у скрутному становищі.

Довідка:

У Дніпропетровській області проживає 171,3 тисяч ветеранів війни. Серед них четверо Героїв Радянського Союзу та один ветеран, нагороджений чотирма медалями „За відвагу”.

Посилення соціального захисту ветеранів війни та праці сприяють  обласна «Програма забезпечення державних соціальних гарантій і регіональних форм адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян у Дніпропетровській області на 2010-2014 роки», а також чинні в містах та районах області програми “Турбота”, “Ветеран”, “Здоров’я літніх людей” тощо.

На території області функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування. Вони надають безкоштовні послуги одиноким пенсіонерам, непрацездатним громадянам та інвалідам. Щорічно терцентрами області обслуговуються близько 27 тисяч ветеранів війни.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0