--.-° --% 0мм

Кулінарний блог А. Паукової: Лимонна паста

17:05, 5 авг 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В мережі легко знайти рецепт лимонної пасти від зірки серіалу "Друзі" Кортні Кокс. Прочитала його, ще декілька, і зробила свій мікс) Все дуже легко, ступінь кислоти можна регулювати. Я зменшила кількістю лимонного соку вдвічі, ніж рекомендувалося у рецептах

✏️Інгредієнти:
🤍спагетті - 400 г
🤍морська сіль
🤍лимон - 1 шт.
🤍базилік
🤍пармезан - 150 г
🤍оливкова олія
🤍за бажанням - ще й вершкове масло
🤍чорний мелений перець

❤️Ставимо воду на спагетті, доводимо до кипіння
❤️Підсолюємо (бажано морською сіллю, але не принципово)
❤️Готуємо соус: цедру лимона, 100 г пармезана (можна більше), вичавлений сік половини лимона (спробуйте так, якщо буде замало лимонного смаку, можна додати трохи і при подачі), чорний перець, 4-5 ст.л. оливкової олії, збиваємо виделкою. За бажанням можна додати зубчик часнику, але у мене були часникові томати на закуску, то не подвоювала)
❤️Спагетті варимо на 2 хв. менше, ніж потрібно
❤️Зливаємо воду, я зазвичай швидко промиваю холодною, повертаємо у каструлю
❤️Важливо!!! Перед зливанням води залишаємо один стакан на фінал
❤️Змішуємо соус зі спагетті, доливаємо третину стакан води, у якій варилася паста, ставимо на вогонь ще хвилини на 2-3. За бажанням замість води можуть бути вершки (жирніше), можна додати ще трохи вершкового масла
❤️Викладаємо, присипаємо пармезаном, що залишився, листочками базиліку, цедрою.
❤️Ідеально - під рибу. Я обрала більш легкий варіант а-ля капрезе, по-українськи:) Найкращі серпневі томати, часник замішуємо з оливковою олією, додаємо кульки моцарели, присипаємо перцем і прикрашаємо базиліком

Це Dolce Vita, крихітко!😜

Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых