--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині медики і фармацевти ошукали державу на понад 1 млн грн, скориставшись програмою «Доступні ліки»

14:10, 25 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.  

Організатор і розробник шахрайської схеми заволодіння бюджетними коштами – сімейний лікар з Дніпра. До співпраці він залучив своїх знайомих. , залучивши знайомих, розробив шахрайську схему заволодіння

Підозрювані створювали фейкові акаунти пацієнтів в електронній медичній системі «HELSI», використовуючи вигадані анкетні дані, а також дані померлих людей та виписували «липовим пацієнтам» електронні рецепти на ліки.

Після цього підшуковували фармацевтів, керівників мереж аптек та аптечних пунктів для «погашення» рецептів та отримання грошових коштів в якості компенсації згідно державної програми «Доступні ліки».

Упродовж двох років підозрювані створили більш ніж 1,6 тис електронних рецептів та незаконно отримали понад 1 млн грн бюджетних коштів.

У ході обшуків за місцями проживання та роботи підозрюваних було вилучено речові докази їхньої злочинної діяльності- документацію, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, грошові кошти, які підтверджують і

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи, яким інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах. Прокуратурою також ініційовано питання щодо позбавлення ліцензій аптечних закладів, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых