--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 22 07 24

19:50, 22 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки понеділка

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальнівтрати ворога минулої доби склали 1050 окупантів, 18 танків, 17 ББМ, 2 РСЗВ, 51 артсистему, 4 засоби ППО, 102 од. автотехніки.Дякуємо нашим Героям за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував із артилерії Нікополь. Постраждали 5 людей – жінки 65 та 34 років, і чоловіки 32, 36 та 37 років. Також ворог атакував Марганецьку, Покровську, Червоногригорівську та Мирівську громади. Пошкоджено 2 п’ятиповерхівки, 9 приватних будинків, 2 господарські споруди, магазини, лабораторія, приватні і комунальне підприємства, ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але в Апостолівській громаді в полі на ворожому боєприпасі підірвався трактор, слава Богу ніхто не постраждав. Ще раз закликаю бути всіх максимально обережними, не чіпати підозрілі предмети, а викликати 101 і 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
Щодо енергопостачання, то ситуація продовжує залишатися непростою. За розпорядженням "Укренерго" енергетики застосовують до трьох черг відключень. Графіки можна переглянути на офіційному сайті ДТЕК. Нагадую, що у місті працюють 213 Пунктів незламності.
Щодо водопостачання – я сьогодні вдень написав про це пост, почитайте.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги від Ради оборони Кривого Рогу на суму ще 9 млн. 987 тис. грн., з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 1 млн. 325 тис. грн.
 Зокрема, допомогу передано нашій 129 бригаді, 77 криворізькій аеромобільній бригаді, 3-й ОШБр, 59-й ОМПБр та іншим частинам. У тому числі: 2 пікапа "Nissan", безпілотний авіаційний комплекс «Лелека-100» з трьома літаками, портативний пристрій радіо-електронної боротьби (РЕБ), 3 квадрокоптери, 3 ноутбуки, 2 зарядні станції та багато іншого.
 Таким чином, Радою оборони міста з початку війни надана пряма допомога нашим військовим на суму понад 2 млрд. 289 млн. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота продовжується щодня.
 
- Лінія бойового зіткнення зараз проходить всього за 55 км від Кривого Рогу. Але намагаємося робити все можливе, щоб діти у місті могли жити нормальним, як для умов воєнного часу, життям. Крім стабільної роботи шкіл та дитячих садків забезпечуються можливості і для творчого розвитку.
 
У Кривому Розі працює 13 музичних шкіл, 3 художні школи, 2 школи мистецтв та 10 Палаців культури, в яких функціонують близько 350 творчих колективів та займається понад 6,5 тисяч дітей. Для того, щоб вони могли працювати у закладах культури вже облаштовані 22 укриття: 11 - у мистецьких  школах, 9 – у палацах культури та 2 у театрах. В інших закладах культури сховища розташовані у безпосередній близькості. А всього, у закладах освіти та культури створено 223 укриття. Завдяки цьому також створено та працюють вже 70 науково-творчих просторів.
 
Сьогодні провів робочу нараду щодо проведення ремонту укриття в музичній школі №2 Покровського району. Ремонт вже завершується, укриття розраховане на 75 місць, а значить ще більше діток можуть відвідувати школу та розвивати свої таланти. Це дуже важливо і у мирний час, а зараз особливо.
 
- Та про наші мирні перемоги. Криворожанка підкорила Європейський чемпіонат з пляжної боротьби - вихованка ДЮСШ №2 Дар'я Константинова представляла Україну на чемпіонаті Європи U20 у Румунії та виборола золото! Вітаю спортсменку!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых