--.-° --% 0мм

Ми хочемо відзначити потужну та чітку роботу зі сторони влади та відповідних підприємств Кривого Рогу у спільних проєктах, - керівник гуманітарних програм UNICEF в Україні Кенан Маді

16:11, 22 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі триває підготовка до нового опалювального сезону - вона розпочалася на наступний день після закінчення попереднього сезону. В рамках цього відбулася робоча нарада керівництва міста з представниками Дитячого фонду ООН (UNICEF) щодо забезпечення Кривого Рогу теплом.

«Через постійні обстріли й руйнування великої частки енергетичних об’єктів України наступна зима може бути дуже важкою. Тому першочергово направляємо кошти міського бюджету саме на підготовку до нового опалювального сезону», - зазначив Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Місто виділило кошти на ремонтні роботи та заміну обладнання в котельнях. Також, надано фінансування на придбання генераторів на котельні, де це можливо, адже коли мова йде про потужність в мегаватах, то таких генераторів або не існує, або вони коштують космічних грошей. Будуються когенераційні установки для генерації електроенергії та тепла. В усі лікарні, заклади освіти та культури придбані генератори, а на деякі додатково встановлюються ще й сонячні електростанції на випадок блекаутів. І це - лише частина щоденної роботи.

В тому числі, на комунальному підприємстві «Криворіжтепломережа» заплановано замінити понад 21 кілометр труб.
«Заміна труб, в тому числі, пов’язана з гідроударами, які були в системі через блекаути з відключенням насосів та руйнуванням росіянами Каховської греблі. Хочу подякувати UNICEF, який надав біля 700 тон труб різного діаметру – це біля 7 км», - зазначив Вілкул.

Кенан Маді, керівник гуманітарних програм Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні, сказав: «Ми хочемо відзначити потужну та чітку роботу зі сторони влади та відповідних підприємств Кривого Рогу у спільних проєктах. Це дуже важливо у нашій роботі. Цього року UNICEF розпочав реалізовувати проєкти з модернізації та підвищення ефективності міських систем опалення. Місто стало першим в Дніпропетровській області, з яким ми почали роботу в цьому напрямку. Минулої зими мешканці стикалися з численними труднощами, а наступний опалювальний сезон може бути ще складнішим через постійні повідомлення про пошкодження систем опалення та водопостачання. Всі ці зусилля є можливими завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу через ECHO».

Дитячий фонд ООН (UNICEF) обговорює спільно з керівництвом міста можливості створення проєкту підтримки ремонту систем теплопостачання в Кривому Розі. Суттєвою є постійна підтримка Фондом міського водоканалу з покриття потреб у трубах та коагулянтах для очищення води.

«Наші спільні проєкти та програми є надзвичайно важливими для підготовки до наступної зими. Ми прагнемо допомогти у забезпеченні теплом мешканців міста та забезпечити доступ до чистої води для всіх мешканців, особливо в умовах триваючого конфлікту та постійної потреби у відновленні інфраструктури», - зазначив Кенан Маді, керівник гуманітарних програм Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.

«Звичні раніше речі – наявність електрики, чиста вода, тепло в оселях зараз набувають нового значення. І для забезпечення цього після постійних обстрілів та руйнації інфраструктури дуже важлива допомога міжнародних партнерів, таких, як UNICEF, адже місцеві бюджети самостійно просто не в змозі витягнути фінансування на це. Тому мі вдячні за своєчасну підтримку», - сказав заступник міського голови Сергій Мілютін.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых