--.-° --% 0мм

Cемінар-практикум медсестер-бакалаврів у Криворізькому медичному коледжі

09:08, 25 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Cемінар-практикум медсестер-бакалаврів у Криворізькому медичному коледжіВ Кривому Розі пройшов семінар – практикум «Формування професійно – значущих якостей майбутніх медсестер – бакалаврів» проведений в Криворізькому медичному коледжі.

В умовах реформування системи охорони здоров’я традиційні уявлення про медсестру як фахівця, що виконує допоміжні функції, безнадійно застаріли. Професійна діяльність в галузі сімейної медицини потребує медсестер – бакалаврів, які повинні виконувати багато нових функцій. Сучасна медсестра – бакалавр – це і менеджер, і педагог, і дослідник. Її професійний обов’язок – надання висококваліфікованої допомоги пацієнтам із використанням інноваційних медичних технологій, проведення автономної профілактичної роботи серед населення, підтримка та зміцнення загального стану їхнього здоров’я.  

Викладачі клінічних дисциплін коледжу, головні медичні сестри відділень лікувально-профілактичних закладів міста та студенти зосередили увагу на створенні педагогічних умов для формування професійної компетентності медсестер-бакалаврів. Ця проблема особливо актуальна в умовах реалізації в Дніпропетровській області пілотного проекту реорганізації медичного обслуговування на засадах сімейної медицини.

Про стандарти підготовки медсестер-бакалаврів розповіли зав. відділеннями коледжу Бондаренко Л.П. і Довгаль Г.В. Досвідом роботи поділилсь головна медична сестра міської лікарні № 16 Звонець Ж.Г. У виступі голови ЦМК хірургічних дисциплін Москаленко Л.М. йшлося про контролюючу та організаційну роль медсестри-бакалавра операційного блоку. Про діагностичні функції медсестри-бакалавра в педіатричній клініці доповіла голова ЦМК педіатричних дисциплін Нефедова Г.А.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых