--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 09 07 24

19:24, 9 июл 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки вівторка. 

- Сьогодні у місті день жалоби за 10 загиблими внаслідок вчорашнього ворожого ракетного удару. Вічна їм пам'ять! Співчуття рідним та близьким. Ворог обов'язково буде покараний за цей та інші злочини!
 
Вчора ввечері було завершено пошуково-рятувальну операцію на місці удару. Слава Богу, більше під завалами постраждалих виявлено не було. Зараз у лікарнях міста знаходиться 28 поранених - тяжких 6, 21 середньої тяжкості та у 1 стан задовільний. Усім постраждалим надається вся необхідна допомога. Всього внаслідок удару 47 мешканців міста отримали поранення, з них - 22 жінки та 25 чоловіків.
 
Відновлено призупинений через пошкодження мереж внаслідок удару рух тролейбусних маршрутів №10, 15 та автобусних маршрутів № 4, 228 та 228А. Для ліквідації наслідків було задіяно 3 бригади та спецтехніка комунального підприємства. Триває ліквідація й інших наслідків. Вславлюється скло у 4-х пошкоджених багатоповерхівках, там основну частину зробили сьогодні, завтра мають завершити. На об'єкті освіти, медицини, на об'єктах Водоканалу та Тепломережі склитимуть трохи пізніше.
 
Шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому, будь ласка, дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Життя триває. Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги від Ради оборони Кривого Рогу на суму 4 млн. 341 тис. грн., з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 1 млн. 356 тис.грн.
 
Зокрема, допомогу передано нашій криворізькій 17-й танковій бригаді, 129-й бригаді, 77-й криворізькій аеромобільній бригаді, 54-й, 151-й та 56-й бригадам, 74-му окремому розвідувальному батальйону та іншим частинам. У тому числі передали: пікап, 10 квадрокоптерів, 41 зарядну станцію, 13 ноутбуків, а також 9 од. тепловізійних прицілів та іншої оптики, 3 зенітно-пошукові прожектори та багато іншого. 
 
Також на харківському напрямку днями радий був зустрітися з нашими друзями з 13-ї окремої бригади оперативного призначенняНГУ "Хартія", командиром бригади полковником Ігорем Оболєнським і звичайно, з бригадним генералом, який зараз очолив оперативно-тактичне угруповання військ «Харків» Михайлом Драпатим, з яким разом навесні 2022 року зробили все можливе, щоб ворог не захопив наше місто. Бригаді "Хартія" допомагаємо системно та постійно. Цього разу надали допомоги ще на суму 6 млн 341 тис.грн. Це автомобіль "Баггі" - 5 шт., зарядні станції "Екофлоу" - 20 шт., квадрокоптери Мавік 3Т, Мавік 3про - 8 шт. Таким чином, Радою оборони міста надана пряма допомога військовим на суму вже майже 2,2 млрд. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота продовжується щодня.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За даними Генштабу загальні втрати ворога за минулу добу склали 1220 окупантів, 7 танків, 19 ББМ, 49 артсистем, 62 од. автомобільної та 13 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Героям!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії та БпЛА Нікополь, Мирівську та Покровську громади. Пошкоджено сільськогосподарське підприємство, 10 приватних будинків, 3 господарські споруди, газогони, ЛЕП. Без втрат.
 
 - У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых