--.-° --% 0мм

Німеччина зацікавлена у співробітництві з Дніпропетровщиною

16:08, 21 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Німеччина зацікавлена у співробітництві з ДніпропетровщиноюЗаступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Антонов провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьк Клаусом Ціллікенсом.

На зустрічі також були присутні виконуючий обов’язки начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації з міжнародних питань Микола Ситник, перший віце-президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Ніна Алехнович.

«Обласна влада на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом приділяє величезну увагу розвитку міжнародних взаємин між Дніпропетровщиною та іншими країнами. Наша область відкрита для діалогу та співпраці. Ми готові розглядати конструктивні пропозиції щодо політичного, економічного співробітництва та посилення культурних зв'язків між Німеччиною та Дніпропетровщиною», - наголосив заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Антонов.

Генеральний консул Німеччини Клаус Ціллікенс ознайомився з соціально-економічною, науково-технічною та політичною ситуацією в Дніпропетровській області, а також виявив інтерес у зміцненні співпраці між німецькими та дніпропетровськими компаніями. «Дніпропетровська область – це ключовий регіон для німецьких інвесторів в Україні», - зазначив генеральний консул.

Сторони домовилися про зустріч у березні 2011 року, на якій буде обговорено подальші шляхи розвитку торгівельного, промислового та інвестиційного співробітництва між підприємствами Німеччини та України задля налагодження нових ефективних економічних відносин між двома країнами.

Довідково:
За підсумками січня-вересня 2010 року зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровщиною та Німеччиною склав 355,6 млн. дол. США (3,4% у загальному обсязі зовнішньоторговельного обороту товарами області), у тому числі експорт склав понад 125 млн. дол. США (2% від загального обсягу експорту товарів області), імпорт – 230 млн. дол. США (5% від загального обсягу імпорту товарів в область).

Цьогоріч зовнішньоторговельний оборот області з Німеччиною збільшився на 21,3% у порівнянні з відповідним періодом 2009 року.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області станом на 1 жовтня 2010 року, склав 7283,5 млн. дол. США, у тому числі обсяг іноземних інвестицій з Німеччини становить 4607 млн. дол. США (63,3% від загального обсягу внесених інвестицій).  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых