--.-° --% 0мм

Юрій Вілкул: «Необхідно вести роз’яснювальну роботу серед неплатників комунальних послуг»

11:55, 21 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Юрій Вілкул: «Необхідно вести роз’яснювальну роботу серед неплатників комунальних послуг»Міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул провів розширену нараду з питання «Про стан розрахунків споживачів міста за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії». На засіданні були присутні: заступники міського голови, голови районних у місті рад, керівники підприємств житлово-комунального господарства міста, керівники органів юстиції, судів та міжрайонних державних податкових інспекцій у Кривому Розі та представники підприємств, установ і організацій міста.  

Доповідаючи про стан справ у Кривому Розі, який, починаючи з 2005 року, накопичував заборгованість з розрахунків за енергоносії, начальник управління економіки виконкому міської ради Олександр Світличний зазначив, що з моменту початку опалювального сезону 2010-2011 років ситуація зі станом розрахунків перш за все теплогенеруючих підприємств міста за спожитий природний газ близька до критичної. Загальна заборгованість підприємств теплоенергетики (з урахуванням штрафних санкцій) складає майже 899 мільйонів гривень. Основною причиною такої ситуації є значна заборгованість населення міста за спожиті житлово-комунальні послуги, яка станом на 1 грудня 2010 року складає 452,5 мільйонів гривень, 243 мільйонів гривень з яких – це борг за отримане тепло та гарячу воду. Лише за два місяці опалювального сезону 2010-2011 років заборгованість криворіжців зросла на 23,6 мільйонів гривень, або на 5,5%, у той час, як за шість місяців міжопалювального періоду було досягнуто скорочення рівня боргу на 82,8 мільйонів гривень. Протягом жовтня-листопада поточного року борги зросли у мешканців усіх семи районів міста, найбільше в Тернівському (на 9,5%), Інгулецькому (на 9,4%) та Центрально-Міському (на 9%) районах. Така ситуація може негативно вплинути на укладання підприємствами теплоенергетики договорів у наступному році і тоді криворіжці можуть залишиться без послуг теплопостачання.

Крім того, під час наради заслуховувалися доповіді щодо ситуації з виконанням судових рішень по позивним заявам до неплатників. У деяких випадках за рішенням суду квартири неплатників були конфісковані та реалізовані.

Заслухавши доповіді, міський голова Юрій Вілкул, звернув особливу увагу на те, що у першу чергу необхідно вести роз’яснювальну роботу серед неплатників і мешканців міста, щоб у подальшому запобігти таких надзвичайних заходів.

Юрій Вілкул дав доручення усім головам районних у місті рад та начальникам управлінь і відділив виконкому міської ради невідкладно вжити заходів щодо усунення поточних проблем і зобов’язав щоденно доповідати особисто йому про поточний стан  справ та результати проведеної роботи, яка скерована на вирішення нагальних питань. Крім того, міський голова дав доручення провести відповідну роботу з представниками кожного підприємства міста.

На завершення засідання Юрій Григорович особливо підкреслив, що лише спільна праця виконкомів міської та районних у місті рад, усіх відповідних служб, управлінь, підприємств та відповідальне ставлення населення до розрахунків за використані житлово-комунальні послуги допоможуть вийти зі скрутної ситуації, яка склалася у місті.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0