--.-° --% 0мм

«Кривбасбаскет» позбавили важкої перемоги: зустріч з «Політехникою» буде переграна

09:07, 18 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

«Кривбасбаскет» позбавили важкої перемоги: зустріч з «Політехникою» буде переграна«Кривбасбаскет», який здобув напружену перемогу в останній зустрічі з львівською «Політехнікою-Галичиною» з рахунком 82:81, дарма старався. Цей мачт буде переграний з-за суддівської помилки.

Як повідомляє Асоціація баскетбольних клубів України «Суперліга», 16 грудня відбулось засідання Дисциплінарно-Просмотрової комісії у складі Копитова С.Р., Мартинова В.О., Павілоніса А., Рижика Р.С., на якому розглянуто суддівство матчу Чемпіонату Суперліги № 126 БК «Кривбасбаскет» - БК «Політехніка-Галичина», який відбувся 14 грудня в Кривому Розі (суддівська бригада – Пономаренко Р., Бабик А., Тихонов А., комісар – Пустогаров В.).

Дисциплінарно-Просмотрова комісія на підставі відеозапису гри, рапортів комісара матчу Пустогарова В., старшого судді Пономаренка Р., судді Бабика А. та листа-протесту команди БК «Політехніка-Галичина» дійшла наступних висновків:

1. Процедура подачі протесту БК «Політехніка-Галичина» проведена згідно Регламенту Чемпіонату АБКУ «Суперліга» з баскетболу сезону 2010/2011 р.р.

2. Епізод, що стався за 6,1 секунд до кінця 4 чверті, є грубою помилкою, що вплинула на результат гри (правильне рішення у цій ситуації згідно діючим Правилам баскетболу – неспортивний фол гравцю команди БК «Кривбасбаскет» Бакічу Б.);

3. Інші епізоди, вказані в протесті (прохід, кидок і повторний кидок гравця БК «Кривбасбаскет» Хіннанта Л. протягом останніх 6 секунд гри), були вирішені суддями вірно.

На підставі викладеного вище:

1. Протест БК «Політехніка-Галичина» задовольнити та переграти вищезазначену гру в м. Кривий Ріг.

2. До суддівської бригади застосувати наступні дисциплінарні санкції:

-  за помилки старшого судді Пономаренка Р., які вплинули на результат гри, застосувати санкції у вигляді усунення від суддівства до 16.01.2011 р. (включно) та обов’язкового грошового внеску у розмірі 10000 (десять тисяч) гривень;

- за некваліфіковане суддівство гри арбітри Бабик А. та Тихонов А. відстороняються від суддівства до 30.12.2010 р. (включно).

Згідно п. 5.3.1. Регламенту Чемпіонату АБКУ «Суперліга» з баскетболу сезону 2010/2011 рр., на прийняте рішення протягом 3 (трьох) діб може бути апеляція до Загальних зборів Засновників Суперліги.

Результат матчу та статистичні дані залишаються в силі до формального завершення процедури протесту.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых