--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 15 05 24

20:01, 15 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Оперативного командування "Південь", за минулу добу підтверджені втрати ворога склали: 91 окупант, 17 од. озброєння та військової техніки, з них: 1 РСЗВ; 1 гармата; 1 міномет; 8 одиниць авто-бронетехніки; 2 станції РЕБ; 3 човни. Також знищено 4 спостережні пункти та 6 бліндажівворога. Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Криворізькому та Нікопольському районах нашої області вночі обстрілів не було. Але вдень ворог 9 разів бив по Нікополю, Червоногригорівській, Мирівській та Марганецькій громадам дронами-камікадзе та з артилерії. Пошкоджено 4 приватні будинки, спортклуб, мікроавтобус, вантажівка, газогін, ЛЕП. Без втрат.
 
- Шановні земляки, загроза нових ракетних та дронових атак залишається високою. Так вдень підрозділом ПвК "Схід" у небі над нашою областю було збито керовану авіаційну ракету Х-59/69. Тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно. 
 
- Щодо енергопостачання. Ситуація залишається досить складною, за повідомленням "Укренерго" в енергосистемі більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання. Вчора ввечері "Укренерго" було запроваджено графіки аварійних відключень по всій Україні. Сьогодні з 06.40 ранку графіки аварійних відключень також застосовувалися у нас в місті для частини абонентів у Металургійному, Саксаганському, Довгинцівському та Покровському районах. 
 
Сьогодні, у вечірні години максимального споживання 18:00 – 23:00, «Укренерго» знову прогнозує введення аварійних відключень побутових та промислових споживачів. Енергетики закликають споживати електроенергію економно, особливо ввечері з 17:00 до 24:00. При цьому енергетики самі визначають – яких споживачів та на який період відключати, це не повноваження міста. У разі потреби лікарні та об'єкти інфраструктури міста, де це можливо, переводяться на генератори. Ситуація непроста, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. Також у місті працюють усі 213 Пунктів незламності.
 
- Життя триває. Продовжуємо підтримувати криворіжців. З 6 травня триває друга у цьому році «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів. Понад 37 тисячі сімей криворіжців із 19 категорій отримають безкоштовні набори від міста. Триває й видача наборів тим, хто не встиг їх отримати у першу хвилю. Починаючи з 22 квітня видано вже 49 500 наборів.  А з початку повномасштабної агресії видано більш ніж 612,5 тисяч. Видача продуктових наборів здійснюється у всіх районах міста через 25 стаціонарних пунктів. А до малорухомих криворіжців працівники соцслужб виїжджатимуть за місцем їх перебування - у такий спосіб доставлено вже понад 5 800 тисяч наборів. Всього уцьому році буде видано близько 300 тисяч продуктових наборів.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України зі стрільби кульової наші спортсмени із ДЮСШ №7 показали відмінні результати. Вілєна Бевз здобула два "золота", Максим Гімон – одне "золото", Аліна Ткалик - "срібло" та "бронзу", а Дмитро Лістопадов - "бронзу". Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0