--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Родина – найдорожче, що є у людини і місто завжди буде підтримувати багатодітні сім’ї, які взяли на себе відповідальність і виховують троє та більше діток  

18:07, 14 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Напередодні Міжнародного дня сім'ї, який цього року в Україні відзначають 15 травня в.о. міського голови Юрій Вілкул привітав багатодітну сім’ю Рунових, яка мешкає у Центрально-Міському районі.

Сім’я виховує 12 дітей, 5 дівчаток і 7 хлопчиків, найстаршій донечці 14 років, а наймолодшій Емілії 4 місяці. Під час спілкування з родиною Юрій Вілкул вручив батькам і дітям подарунки.

Діти поділилися з очільником міста планами на майбутнє та успіхами у навчанні. Юрій Григорович побажав дітям здоров’я, родинного затишку та здійснення мрій.

«У Кривому Розі близько 4 тисяч багатодітних сімей в яких виховується понад 13 тисяч дітей. І кожній з них місто надає підтримку. Незважаючи на війну, збережено всі виплати за міською програмою соціальної підтримки. Крім того, вже третій рік виконком разом з Радою оборони міста надає допомогу (продуктові набори) багатодітним родинам. П’ятий рік поспіль багатодітні сім’ї отримують з міського бюджету матеріальну допомогу на кожну дитину у сумі 1 тис. грн для вирішення соціально-побутових питань. У цьому році з міського бюджету передбачено майже 9 млн грн для виплати допомоги цим сім’ям. Докладаємо багато зусиль для покращення добробуту родин різних категорій», - підкреслив Юрій Вілкул.

У Кривому Розі проживає 190 тис. родин. 40 тис. сімей - молоді родини, де вік батьків до 35 років. 208 багатодітних матерів мають почесне звання «Мати – героїня». Це жінки, які народили та виховали п’ятьох і більше дітей.

Подружжя Рунових Марина та Олександр, поділилися своїм досвідом багатодітних батьків: «Ми дуже любимо дітей і цьому є доказ, в нашій щасливій родини – 12 дітей. Наймолодша наша донечка Емілія, яка народилася у січні цього року. А найстарша наша Аніта – у кінці травня буде святкувати своє 15-річчя. Наша родина полюбляє музику, тому старші дітки Аніта, Маргарита Ернест, Ренат, Альбер, Ервін, Кароліна, Аделіна навчаються у музичних школах по класах скрипка, фортепіано, віолончель. Тому у нас дуже весело удома. Взагалі, у нас всі діти розвиваються, навіть ті які ще малі. Ми віримо в їх світле майбутнє та мирне дитинство. Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям, які наближають Перемогу! Ми  дуже вдячні місту за підтримку нашої родини, за допомогу у наданні довготермінового молодіжного  кредиту, який  надав нам змогу придбати чотирьохкімнатну квартиру. Завдяки цьому у подальшому  ми придбали вже  ось цей  наш затишний будинок».

Варто відзначити, що найбільша криворізька родина, яка виховує 18 дітей – це сім'я Садикових, яка проживає у Довгинцівському районі.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0