--.-° --% 0мм

До дня Святого Миколая матері-героїні отримають грошову винагороду

12:38, 17 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

До дня Святого Миколая матері-героїні отримають грошову винагородуПочесне звання України «Мати-героїня» присвоєно 65 багатодітним жінкам Дніпропетровщини. Відповідно до Указу Президента України «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» від 14 грудня 2010 року багатодітні матері отримають до 19 грудня поточного року (до дня Святого Миколая) одноразову винагороду з Державного бюджету в розмірі 8 690 гривень кожна. Сума одноразової виплати у порівнянні з минулим роком збільшилась на 2 тисячі гривень.

Губернатор Дніпропетровщини поставив чітке завдання – до кінця року здійснити виплати багатодітним матерям, що отримали почесне звання.

«Держава турбується про багатодітні сім’ї. З наступного року збільшуються виплати за народження дитини. Переконаний, що це сприятиме зростанню рівня народжуваності», - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Обласна влада також дбає про багатодітні родини. Цьогоріч за ініціативи Олександра Вілкула вперше за багато років в області було надано безкоштовні квартири багатодітним сім’ям в новобудовах в селищах Межова та Софіївка.

На даний момент на Дніпропетровщині нараховується 515 матерів-героїнь. Тільки в 2010 році звання «Мати-героїня» присвоєне 222 жінкам, що проживають в регіоні. Цього почесного звання удостоюються жінки, які народили і виховали до 8 років п’ятеро і більше дітей. В області проживає 12 матерів-героїнь, які виховують 10 і більше дітей. Двоє з них живуть у Дніпропетровську, двоє – в Кривому Розі і двоє – в Апостолівському районі, по одній – у місті Нікополь, Дніпропетровському, Криворізькому, Верхньодніпровському та Межівському районах.

Матері-героїні користуються пільгами, передбаченими законодавством для багатодітних сімей. Зокрема, це 50-відсоткова знижка плати за комунальні послуги та телефонні розмови. Також матері-героїні отримують пенсії за особливі заслуги. З 1 грудня 2010 року надбавка за звання «Мати-героїня» становить 734 гривні.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0