--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 13 травня

19:26, 13 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Оперативного командування "Південь", за минулу добу підтверджені втрати ворога склали: 94 окупанти, 22 одиниці озброєння та військової техніки, з них: 4 гармати; 11 одиниць авто-бронетехніки; 1 станція РЕБ. Також знищено польовий пункт боєпостачання, 3 місця пусків БпЛА, 3 вогневі позиції та 4 спостережні пунктиворога. Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Криворізькому та Нікопольському районах нашої області вночі обстрілів не було. Але вдень ворог 17 разів обстріляв артилерією та дронами-камікадзеНікопольський район – Нікополь, Червоногригорівську та Мирівську громади. Пошкоджено п'ятиповерхівку, 16 приватних будинків, авто, агрофірма, ЛЕП, газогони, 10 господарських споруд, одну – зруйновано. Без втрат.
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно. 
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Зокрема днями я був у наших Героїв із 77-ї аеромобільної бригади ДШВ, куди передали чергову партію допомоги. Цього разу - 20 квадрокоптерів Mavic 3T із тепловізорами та 100 сучасних FPV-дронів на суму понад 5 млн 219 тис. грн.
 
Наша криворізька 77-ма окрема аеромобільна бригада ДШВ була створена восени 2022 року. За ці півтора роки приймала участь у найважчих боях за нашу рідну Україну. Ми знаходимося у взаємодії з бригадою із перших днів. Всього 77-й бригаді Радою оборони міста вже надано допомоги на суму 133,8 млн грн. З них 18,4 млн грн – це приватні кошти, спрямовані нами через ГО «Набат-Кривбас». Зокрема вже поставлено бригаді: позашляховиків – 11 од., - квадрокоптери та БпЛА - 157 од., FPV дрони - 100 шт., радіостанції - 200 шт., оптичні прилади - 69 шт., генератори, зарядні станції сонячні панелі - 78 шт., бронежилети та різноманітне обмундирування – 13 209 шт., комп'ютерна та офісна техніка - 135 шт. та багато іншого.
 
А всього з початку повномасштабної війни Радою оборони міста надано допомогу більш, ніж 100 військовим частинам на суму вже майже 2,1 млрд грн. Це одна з найбільших цифр по допомозі, яке надавало будь-яке місто в Україні. Робота триває і триватиме до нашої Перемоги.
 
- Життя триває. Міністерство цифрової трансформації провело перший пілотний індекс цифрової трансформації територіальних громад України. У оцінюванні взяли участь 1116 громад. Кривий Ріг увійшов у ТОП-20 і зайняв 11 місце з 1116 з цифрової трансформації громад. Це стало можливим завдяки унікальним електронним сервісам, які впроваджені у місті для зручності городян: Картка криворіжця, електронний квиток, мобільний додаток «Зручний маршрут», Єschool та багатьом іншим. Робота у цьому напрямку також продовжується.
 
- Щодо енергопостачання. Ситуація залишається досить складною, за повідомленням "Укренерго" в енергосистемі більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії, тому енергетики закликають споживати електроенергію економно, особливо ввечері з 17:00 до 24:00.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Кубку з плавання SwimSharks, у якому взяли участь понад 550 спортсменів з різних міст та областей України, криворізькі спортсмени показали відмінні результати. На різних дистанціях у різних видах плавання криворіжці завоювали 76 золотих, 56 срібних та 45 бронзових медалей! Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерівта бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0