--.-° --% 0мм

Всі діти Дніпропетровщини, позбавлені піклування, отримають до Дня Святого Миколая подарунки

09:42, 17 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Всі діти Дніпропетровщини, позбавлені піклування, отримають до Дня Святого Миколая подарункиГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул до Дня Святого Миколая в рамках Всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини» відвідав Перещепинську загальноосвітню неповну середню школу-інтернат. Губернатор подарував дітям спортивне взуття, роликові ковзани та солодкі подарунки, а школі-інтернату – побутову техніку.

«До Дня Святого Миколая дітлахи сподіваються знайти під подушкою солодкі подарунки. Особливо чекають на них діти-сироти. Цього року всі діти Дніпропетровщини, позбавлені батьківського піклування, отримають до Дня Святого Миколая подарунки. Всі мої заступники завітають до дитячих будинків та інтернатів привітати дітей та вручити їм гостинці.», - зазначив Олександр Вілкул.

Напередодні свята сюрпризи від посадовців отримають більше 6 тис дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зі всіх 36 інтернатів регіону.

В Дніпропетровській області розробляється програма покращення умов проживання вихованців дитячих будинків, а також соціальної адаптації таких дітей у суспільстві.

«Окрім подарунків на свята ми проводимо системну роботу з покращення умов проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в дитячих будинках та інтернатах. Зокрема, на утримання закладів обласного підпорядкування в 2010 році з обласного бюджету виділено 370 млн. грн, що майже на 59 млн. більше проти минулого року. Збільшено на 30% фінансування на харчування та забезпечення належних умов проживання вихованців інтернатних закладів. Для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в обласних інтернатах, з обласного бюджету надано майже 4 млн. грн», - зазначив Олександр Вілкул.

Також в 2010 році за ініціативи керівника області Фонд держмайна України викреслив із переліку об’єктів для приватизації та передав в комунальну власність області “Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку імені О.Матросова”, що знаходиться в селі Орловщина Новомосковського району. На базі цього закладу буде створений обласний центр оздоровлення, де за літо зможуть відпочити більше тисячі дітей з інтернатів та малозабезпечених родин.

За рахунок коштів обласного бюджету на поточний, капітальний ремонт та реконструкцію закладів обласного підпорядкування у 2010 році виділено 45,8 млн. грн. Після реконструкції відкрито Дніпропетровську загальноосвітню школу-інтернат для дітей з вадами слуху, на яку область виділила майже 17 млн. грн. Ця школа-інтернат є кращим в Україні навчальним закладом для дітей з особливими потребами.

Масштабна робота проводиться в регіоні з підтримки обдарованих соціально незахищених дітей. Для них щороку в області проводиться обласний фестиваль для вихованців інтернатів “Повір у себе”, де учасників нагороджують цінними подарунками та призами. Також в рамках соціальної підтримки молоді обласна влада заохочує стипендіями талановитих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Близько 200 таких дітей раз на рік отримують по 1 тис грн.  

Довідка:
У Перещепинській загальноосвітній неповній середній школі-інтернаті живуть 108 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Їх виховують 43 педагоги, в закладі також працюють бібліотекар, соціальний педагог, психолог та логопед.
У школі-інтернаті є 2 комп’ютерні клас, логопедичний кабінет, спортивна та 2 тренажерні зали, кімната соціальної адаптації з вбудованою побутовою технікою.
З 2000 року школа-інтернат є закладом нового типу „Родинний дім добра і надії” для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Також школа працює в межах експерименту „Розробка системи виховних життєвих навичок дітей з особливими соціальними потребами”.
Випускники школи-інтернату продовжують своє навчання в Дніпропетровській фінансово-економічній академії, в Дніпропетровському транспортному університеті, Дніпропетровському коледжі культури, Дніпропетровській консерваторії ім. М.Глинки, Дніпропетровському професійному будівельному ліцеї, Дніпропетровському педагогічному коледжі, Перещепинському професійному ліцеї, Попаснянському аграрному  ліцеї.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых