--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 6 травня

20:00, 6 май 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка.

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 06 05 24
 
Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка. 
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку російські загарбники здійснили 3атаки на позиції наших військ на лівобережжі Дніпра, але всі безуспішні. 
 
Сьогодні - День піхоти Збройних сил України. Вітаю всіх піхотинців зі святом! Ви показали всьому світу, як треба боротися за кожний сантиметр рідної землі. Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворогатакував дронами-камікадзе Нікополь та Мирівську громаду. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно. 
 
- Рада оборони міста продовжує вести дуже велику системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень ми надали допомоги різним частинам на суму 15 млн. 459 тис. грн, з них за приватні кошти через ГО «НАБАТ КРИВБАС» на суму 1 млн 133 тис. грн. 
 
Допомогу направлено нашій 129-й бригаді, 17-й танковій бригаді, 61-й, 21-й, 13-й бригадам, авіації, та іншим частинам. Зокрема нашим Захисникам надано: 200 ФПВ-дронів, 30 сучасних квадрокоптерів, 32 прилади нічного бачення, 30 тепловізорів, комп'ютерна техніка, будматеріали, обладнання для ремонту автомобілів та військової техніки та багато іншого.
 
А всього з початку повномасштабної війни Радою оборони міста надано допомогу більш, ніж 100 військовим частинам на суму вже понад 2 млрд грн. Це одна з найбільших цифр по допомозі, яке надавало будь-яке місто в Україні. Робота продовжується.
 
Так, у рамках підготовленої чергової партії допомоги нашим героїчним військовим, направляється до частин - 127 квадрокоптерів, у тому числі з тепловізорами, 480 сучасних FPV-дронів, 54 пристрої протидії БпЛА (або інакше - пристрої РЕБ) - це зараз дуже потрібно нашим хлопцям, монокуляринічного бачення, тепловізійні монокуляри, а також генератори, комп'ютерна техніка, будматеріали та багато іншого. Загалом на суму понад 40 млн. грн.
 
- Продовжуємо надавати допомогу і криворіжцям у цей складний час. Продовжується виконання комплексної міської Програми соціального захисту мешканців - це прямі виплати з міського бюджету для 50 різних категорій. Жодну з виплат не скорочено і не скасовано. У 2024 році на комплексні соціальні програми підтримки криворіжців буде спрямовано близько 570 млн грн.
 
- Також із сьогоднішнього дня почалася друга хвиля, цього року, видачі безкоштовних продуктових наборів від міста. Ще понад 37 тисячі сімей криворіжців із 19 категорій отримають набори. Для тих, хто не встиг отримати свій продуктовий набір у І-у хвилю - у неї отримують набори криворіжці з 20 категорій - видача продуктових наборів також продовжується.Починаючи з 22 квітня видано вже понад 26 000 наборів. А з початку повномасштабної агресії видано більше ніж 589 тисяч.Потім, поетапно, будуть нові "хвилі". Всього цього року буде видано до 300 тисяч продуктових наборів.

- Триває реалізація проектів із забезпечення мешканців Кривого Рогу та Криворізького району стабільним водопостачанням. Нагадаю, що після підриву окупантамиКаховської ГЕС водопостачання міста досі здійснюється в основному завдяки тимчасовому проекту, який ми реалізували минулого літа силами Міськводоканалу, з КРЕСівської та Макартівської внутрішніх водойм, побудувавши три водоводи та насосну станцію. Але ресурс Макартів та КРЕСУ не безмежний. Тому державним Агентством з питань відновлення здійснюється і дуже важливий постійний проект – "Інгулець – Південне". Ми надаємо всю необхідну допомогу. Сподіваємось, найближчим часом буде запущено у постійну роботу дві з чотирьох запланованих гілок цього водогону. Звертаю увагу мешканців південних районів міста – це район Південного ГЗК та Інгулець, що у зв'язку з необхідністю переключення магістральних водогонів з 07 по 10 травня водопостачання певних об'єктів та вулиць буде обмежене. Зробіть необхідні запаси води. Також буде організовано підвезення води в автоцистернах та спеціалізованих діжках. Список вулиць, маршрути та час курсування машин опубліковано на офіційному сайті та у соцмережах Кривбасводоканалу.
 
- І традиційно про наші мирні перемоги. На міжнародних змаганнях зі стрільби у Чехії наші спортсмени з ДЮСШ №7 гідно представили наше місто та Україну: Рибовалова Вікторія виборола перше та третє місце, Ткалик Аліна – перше місце та третє командне місце, а Чадай Роман – друге місце. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых