--.-° --% 0мм

Юрій Вілкул: «Криворізька влада підтримує і буде підтримувати створення ОСББ у місті»

15:03, 16 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Юрій Вілкул: «Криворізька влада підтримує і буде підтримувати створення ОСББ у місті»У Кривому Розі зростає кількість об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На цей час у місті створено уже 94 ОСББ.  

Все більше мешканців усвідомлюють, що об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) – спосіб, який гарантує для власників житлових і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку спільно володіти, користуватися, здійснювати управління будинком, а також утримувати свою власність у доброму стані.

Серед переваг ОСББ є й інші суттєво позитивні моменти. По-перше, перший після передачі на баланс ОСББ капітальний ремонт будинку має проводитися за кошти попереднього балансоутримувача (ст. 24 ЗУ «Про ОСББ). Це логічно, якщо будинок не новий і люди десятки років платили за його утримання. З підприємствами, що постачають газ, воду та тепло, займаються вивезенням сміття, ремонтом, ОСББ укладає прямі договори, в результаті чого отримує можливість контролювати якість послуг.

ОСББ самостійно визначає кошторис утримання будинку, квартир та відповідно - розмір внесків на утримання будинку, отримує право відвести прибудинкову територію в спільну сумісну власність (простіше — приватизувати свій двір).
Всі належні пільги та субсидії для членів ОСББ зберігаються. Об’єднання мешканців є неприбутковою організацією, тому не платить податки на прибуток та добавлену вартість, зате може взяти кредит у банку на проведення ремонту, встановлення приладів обліку води, тепла, газу тощо.

Про переваги нового виду співвласності говорить і новий криворізький факт: за інформацією, оприлюдненою начальником управління житлово-комунального господарства міста, останнім часом як ОСББ перереєструвався ряд житлових кооперативів. Городяни, які мешкають у тепер уже колишніх кооперативах, бачать в об’єднанні співвласників нові можливості для поліпшення якості життя.

Як підкреслив міський голова Юрій Вілкул, такі ініціативи городян щодо створення ОСББ і надалі матимуть усебічну підтримку міської влади.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0