--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 29 квітня

19:59, 29 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 118 окупантів та 26 одиниць озброєння та військової техніки, з них:

6 гармат, 15 одиниць авто-бронетехніки та 1 станція РЕБ.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вчора ввечеріатакував з важкої артилерії Нікополь. Пошкоджено гімназію та ЛЕП. А вдень день ворог обстріляв із артилерії та дронами-камікадзе Марганецьку та Покровську громади. Пошкоджено приватний будинок, господарська споруда, ЛЕП. Без втрат.

- У Криворізькому районі обстрілів не було.

- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.

- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги різним частинам на суму 3 млн. 109 тис. грн,

з них за приватні кошти через ГО «НАБАТ КРИВБАС» на суму 385 тис. грн.

Допомогу направлено нашій 17-й танковій бригаді, 144-й, 61-й, 142-й бригадам, авіації, чотирьом військовим частинам Об'єднаного угруповання військ "Таврія" та іншим частинам. Зокрема нашим Захисникам надано 20 ФПВ-дронів, 32 одиниці генераторів та зарядних станцій, 13 спеціальних стійок для пікапів, 15 макетів техніки, 3 ретранслятори зв'язку та інше обладнання.

А всього з початку повномасштабної війни Радою оборони міста надано допомогу більш, ніж 100 військовим частинам на суму вже понад 2 млрд грн. Це одна з найбільших цифр по допомозі, яке надавало будь-яке місто в Україні. Робота продовжується і триватиме до нашої Перемоги.

- Триває перша у цьому році «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів від міста. Понад 25 тисячі сімей криворіжців із 20 категорій отримають набори. Всі 25 пунктів видачі у всіх районах міста працюють, соціальні працівники доставляють набори додому тим, хто має обмежені можливості. Починаючи з 22 квітня видано вже понад 18 900 наборів. А з початку повномасштабної агресії місто видало вже майже 582 тисячі наборів. Потім, поетапно, будуть нові "хвилі". До речі, чергова "хвиля" стартує вже 6 травня, детальну інформацію я опублікую на тижні. Всього цього року буде видано до 300 тисяч продуктових наборів.

- Та про наші мирні перемоги. На змаганнях ветеранів, діючих військових та волонтерів "Київ НЕЗЛАМНИЙ", у якому брали участь понад 300 учасників майже зі всіх регіонів України, збірна команда Кривого Рогу показала відмінний результат. Наші Нескорені завоювали 29 медалей - 8 золотих, 13 срібних та 8 бронзових!

Рада оборони міста і надалі підтримуватиме ветеранський спорт та нашу команду Нескорених. Вже у ці вихідні, у суботу, стартують наші міські ігри VETERANS FAMILY GAMES серед ветеранів бойових дій та членів їхніх сімей. Впевнений це буде і цікаво, і корисно – у тому числі для психоемоційного розвантаження для наших ветеранів. Пишаємося вами і завжди будемо допомагати!

А криворізький борець Данило Романчук на чемпіонаті Європи з рукопашного бою став чемпіоном серед юнаків та юніорів, здобувши 2 золоті та одну срібну медалі. Вітаю та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых