--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 26 квітня

19:59, 26 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки цієї п’ятниці. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку російські загарбники здійснили 3 атаки на позиції наших військ на лівобережжі Дніпра, але всі безуспішні. Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень ворог атакував з артилерії та дронів-камікадзе Нікополь, Марганецьку та Мирівську громади. Постраждали 3 людей, з них 9-річна дитина, вона в стані середньої тяжкості, 18-річна дівчина та 42-річний чоловік. Пошкоджені багатоповерхівки, 12 приватних будинків, стадіон, інфраструктурний об’єкт та газогін.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, вся критично важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні і медичні установи працюють стабільно. Обмежень для населення з електроенергії наразі немає, але продовжено обмеження на Криворіжжі споживання для промислових споживачів.
 
- Сьогодні відбулася сесія міської ради, на якій було прийнято низку важливих рішень. Зокрема, у квітні додаткові кошти будуть спрямовані на допомогу Силам безпеки та оборони, ремонт споруд цивільного захисту, ліквідацію наслідків обстрілів, підтримку підприємств критичної інфраструктури, медицини. 
 
В рамках Програми громадського порядку та громадської безпеки місто виділило субвенцію у сумі 30 млн грн для однієї з військових частин. А з початку війни Рада оборони міста надала допомогу військовим частинам на суму вже понад 2 млрд грн. Це - одна з найбільших цифр по допомозі, яку надало будь-яке місто в Україні.
 
26 млн грн виділяється на придбання джерел резервного живлення для комунальних підприємств тепло, водопостачання.7 млн грн – передбачається на виконання робіт з будівництва Модульного Центру надання адміністративних послуг дляофісу «Я-Ветеран». На проєкт з капітального ремонту будинкупо вулиці Єгора Біркуна, що постраждав внаслідок ракетного обстрілу, виділено 750 тис. грн. Також додатково 12,8 млн грн – на виплати громадянам, що надають соціальні послуги з догляду. 
 
На підготовчі роботи з реконструкції приміщень пологового будинку №1 спрямовано 2,6 млн грн. Ще 9,5 млн грн виділяється для ремонту реанімаційного корпусу інфекційної лікарні. 1,4 млн грн - для придбання обладнання для закладів освіти та охорони здоров’я. Підкреслю, що згідно з бюджетом міста на 2024 рік, майже 80% – це видатки пов'язані саме з воєнним станом та видатки соціального характеру.
 
- Також триває перша у цьому році «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів від міста. Понад 25 тисячі сімей криворіжців із 20 категорій отримають набори. Всі пункти видачі, а їх 25 у всіх районах міста та мобільні пункти видачі у віддалених селищах працюють. А соціальні працівники доставляють набори додому тим, хто має обмежені можливості. За 5 днів видано вже понад 16 450 наборів. А з початку повномасштабної агресії місто видало вже більше ніж 579 тисяч наборів. Потім, поетапно, будуть нові "хвилі". Цього року буде видано до 300 тисяч продуктових наборів.
 
- Сьогодні – День Чорнобильської катастрофи. 38 років тому 5 тисяч криворіжців здійснили справжній подвиг. Вони були у складі тих людей, які врятували як мінімум всю Європу від катастрофи. Сьогодні у Кривому Розі проживає близько 4 тисяч чорнобильців. Вони завжди отримуватимуть підтримку у рідному місті. Зараз значні кошти міського бюджету спрямовані на допомогу армії та зміцнення оборони. Але водночас не скорочено жодної міської соціальної програми, ми зберегли всі виплати. У цьому році на виплати чорнобильцям виділено майже 15 млн. грн. з міського бюджету. Ми вдячні нашим героям! 
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых