--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 24 квітня

19:49, 24 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи.

 - У Кривому Розі ситуація контрольована. Незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на перемогу над ворогом. Працюють усі служби, комунальні підприємства, лікарні та соціальні установи, школи та дитячі садки. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.

- Продовжуємо реалізацію необхідних та корисних для криворіжців проектів, у тому числі з міжнародними партнерами.Сьогодні введено в роботу фактично нове інфарктне відділення на 60 ліжок з палатою інтенсивної терапії на 12 ліжок в нашому міському кардіоцентрі. Було виконано заміну внутрішніх мереж водопостачання, електропостачання, опалення та вентиляції. Виконано ремонт приміщень, систем подачі кисню, встановлено нове медичне обладнання та медичні меблі. Звісно, для безпеки та комфорту працівників та пацієнтів відремонтовано укриття, лікарня забезпечена генераторами.

 Цей медичний проєкт був розпочатий ще до війни у співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ), ГО «Егіда-Центр» та за фінансової підтримки Уряду Німеччини. Війна внесла корективи в терміни реалізації, але, незважаючи на всі труднощі, завдяки довірі партнерів до нашого міста він був реалізований.

Щороку у відділенні може проходити лікування 1300 пацієнтів – криворіжців, жителів прилеглих районів нашої області, а в останні два роки допомога надається також мешканцям Херсонської, Миколаївської областей та ВПО з різних регіонів України. Дякую всім, хто брав участь у цьому дуже потрібному для людей проекті!

- Триває перша у цьому році «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів від міста. Всі пункти видачі, а їх 25 у всіх районах міста та мобільні пункти видачі у віддалених селищахпрацюють. А соціальні працівники доставляють набори додому тим, хто має обмежені можливості. Понад 25 тисячі сімей криворіжців із 20 категорій отримають набори. За три дні видано вже понад 11 600 наборів. А з початку повномасштабної агресії місто видало вже більше ніж 574 тисячі наборів. Потім, поетапно, будуть нові "хвилі". Цього року буде видано до 300 тисяч продуктових наборів.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними оперативного командування "Південь" минулої доби втрати ворога склали 111 окупантів та 53 одиниці озброєння та військової техніки, з них: 2 системи реактивно-залпового вогню “Град”, 1 зенітно-ракетний комплекс “Бук-М2”, 28 одиниць авто-бронетехніки та 11 гармат.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі атакував з важкої артилерії та дронами-камікадзе різних типів Нікополь, Мирівську та Марганецьку громади. Пошкоджено підприємство, агрофірма, ЛЕП. Вдень ворог знову атакував дронами-камікадзе та з артилерії Нікополь а також Мирівську, Марганецьку та Покровську громади. Пошкоджено приватний будинок, господарська споруда, авто. Без втрат.

- У Криворізькому районі обстрілів не було.

Вдень у небі над нашою областю було збито ворожу ракету Х-69.Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.

- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Дніпропетровської області з плавання вихованцям криворізьких ДЮСШ №1, 2, 6 та 7 вдалося завоювати 26 нагород: 5 «золотих» медалей, 8 «срібних» та 13 «бронзових». Вітаю та бажаю подальших досягнень!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых