--.-° --% 0мм

О. Вілкул: «Без сучасного пологового центру в області годі й говорити про медицину ХХІ століття»

15:17, 15 дек 2010 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О. Вілкул: «Без сучасного пологового центру в області годі й говорити про медицину ХХІ століття»Голова Дніпропетровської облдержадміністрації провів робочу нараду з питань будівництва Обласного медичного центру матері та дитини – перинатального центру. Цей проект дозволить сконцентрувати спеціалістів усіх необхідних профілів у межах однієї клініки, щоб швидко і якісно надавати кваліфіковану медичну допомогу новонародженим немовлятам та їхнім мамам.

Губернатор зазначив, що створення такого Центру – наразі одне з ключових завдань обласної влади на 2011 рік в галузі охорони здоров’я . «Без наявності сучасного пологового центру в області та центру для надання допомоги новонародженим годі й говорити про медицину двадцять першого століття», - наголосив Олександр Вілкул. Адже саме такий рівень охорони здоров’я, на його переконання, і покликані забезпечити нову якість охорони материнства та дитинства. «Даний проект перебуває під моєю особистою опікою і контролем», - підкреслив губернатор.

Він зазначив, що отримувати якісну комплексну допомогу в новостворюваному обласному перинатальному центрі зможуть вагітні жінки і новонароджені малюки з усієї області.

Губернатор нагадав, що впродовж поточного року активно будується корпус №6 обласної дитячої клінічної лікарні, відкриття якого заплановано на початок 2011 року. Площа нового корпусу – 8100 квадратних метрів, де будуть розгорнуті інфекційно-боксоване, опікове та онкологічне відділення. Загальна кошторисна вартість будівельно-ремонтних робіт об’єкту – 45 млн. грн.

Також на нараді було поставлене питання про незадовільний стан приміщення дитячої поліклініки №1 Дніпропетровської міської дитячої лікарні №5. За висновками санітарно-епідеміологічна служби ще в березні цього року повинна була припинитись експлуатація приміщень поліклініки у зв’язку з технологічною невідповідністю цієї будівлі до чинних норм і вимог.

«Цей об’єкт планується реконструювати як одну зі складових частин майбутнього медичного комплексу» - наголосила Валентина Гінзбург, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Тож першою чергою реалізації проекту зі створення обласного перинатального центру має стати передача об’єкту з балансу міста на баланс області, після чого розпочнеться реконструкція поліклініки.
Попередні розрахунки щодо створення обласного перинатального центру орієнтовно становлять понад 100 млн.грн.

У новому сучасному лікувальному закладі надаватимуть допомогу і консультування вагітним жінкам, приймати пологи, а також супроводжувати після них матерів і новонароджених малюків у разі виявлення патології та вад розвитку.

«Слід зрозуміти, що жінки та діти Дніпропетровська будуть продовжувати отримувати медичну допомогу в закладах, на базі яких створюється Центр, проте якість послуг має суттєво покращитися», - наголосила Валентина Гінзбург.

Керівництвом Дніпропетровська були враховані побажання батьків тих дітей, які наразі обслуговуються у поліклініці №1 міської дитячої клінічної лікарні №5.

«Для забезпечення доступності та якості медичної допомоги дітям Жовтневого району Дніпропетровська передбачено перемістити теперішню поліклініку №1 в будівлю за адресою вул. Набережна Перемоги 94-а», - зазначив міський голова Іван Куліченко. При цьому, наголосив він, в ній медична допомога надаватиметься лікарями-педіатрами тим дітям, які мешкають на житловому масиві Перемога № 1-6, Лоцманської Кам’янки та Мандриківки.

«А дітям з житлового масиву Сокіл-1,2 медична допомога надаватиметься лікарями-педіатрами в дитячій поліклініці за адресою Бульвар Слави, 52», - зазначив посадовець.

За його словами, таким чином дітям і батькам відповідних житлових масивів буде значно ближче і комфортніше добиратися до зазначених закладів охорони здоров’я за новим місцерозташуванням.

Він відзначив, що перенесення поліклініки №1 з будівлі по вулиці Космічній заплановане лише з травня наступного року.

Крім того, наголосив Іван Куліченко, значно ближче і комфортніше для дітей і батьків, що мешкають у Жовтневому районі обласного центру, буде добиратися і до поліклініки, де проводитимуть рентгенологічні дослідження, функціональну діагностику, консультативний прийом дитячих лікарів-спеціалістів (кардіолога, алерголога, гастроентеролога, фтизіатра, логопеда тощо). Тепер це можна буде зробити в приміщенні міської поліклініки № 2 за адресою: проспект Героїв, 22.

Міський голова підкреслив - якщо у батьків з’являться додаткові питання чи пропозиції, вони можуть звернутися у Департамент охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради за тел. 745-55-21 де їм нададуть всю необхідну інформацію.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых