--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 22 квітня

20:02, 22 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- У Кривому Розі ситуація контрольована. Незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи, школи та дитячі садки. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.

- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги різним частинам на суму 16 млн. 670 тис. грн, з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" - на суму 533 тис. грн. Зокрема, нашій криворізькій 129-й бригаді - це найбільша допомога на 10 млн 400 тис. грн- а також 43-й, 54-й, 13-й бригадам, нашим нацгвардійцям в/ч 3011 та іншим частинам.

Зокрема передано: 2 безпілотних авіаційних комплекси "Чаклун", 370 FPV-дронів, 38 квадрокоптерів, автомобіль Peugeot Expert, 31 тепловізійний приціл та прилад нічного бачення, 42 генератори та зарядні станції та багато іншого.

А всього з початку повномасштабної війни Радою оборони міста надано допомогу більш, ніж 100 військовим частинам на суму вже понад 2 млрд грн. Це одна з найбільших цифр по допомозі, яке надавало будь-яке місто в Україні. Робота продовжується і триватиме до нашої Перемоги.

- Життя триває. Продовжуємо підтримувати родини криворіжців, які найбільше того потребують. Сьогодні у Кривому Розі розпочалася перша у цьому році «хвиля» видачібезкоштовних продуктових наборів від міста. Понад 25 тисячі сімей криворіжців із 20 категорій отримають набори.

Всі пункти видачі, а їх 25 у всіх районах міста, відкрилися вчасно. Також працювали й мобільні пункти видачі у віддалених селищах. А соціальні працівники доставляли набори додому тим, хто має обмежені можливості і не може прийти на пункти самостійно. Усього за сьогодні видано вжепонад 4750 наборів. А з початку повномасштабної агресії місто видало вже більше ніж 567 тисяч продуктових наборів. Все відпрацьовано. Наборів вистачить всім, я гарантую.Потім, поетапно, будуть нові "хвилі". Цього року буде виданодо 300 тисяч продуктових наборів. Ми й надалі будемо робити все, щоб криворіжці відчували підтримку.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними оперативного командування "Південь" минулої доби втрати ворога склали 113 окупантів та 7 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 3 одиниці авто-бронетехніки; 1 станція радіоелектронної боротьби; 3 човни. Також  знищено 1 польовий пункт боєпостачання.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував дронами-камікадзе та з важкої артилерії Нікополь, Марганецьку та Мирівську громади. Пошкоджено п'ятиповерхівку, 6 приватних будинків, комунальне підприємство, коледж, 10 машин, господарську споруду, гараж, газогони. Без втрат.

- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.

- Та про наші мирні перемоги. На Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики «DNIPRO DIAMONTS OPEN CUP 2024» вихованка нашої ДЮСШ №10 Софія Юрченко виборола дві медалі – «золото» та  «бронзу». Вітаю та бажаю подальших успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых