--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 20 квітня

19:33, 20 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки цієї суботи. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 750 осіб, 8 танків, 21 бойова броньована машина, 20 артилерійських систем, засіб протиповітряної оборони, 1 літак, 30 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 13 ракет, 46 автомобілів та 3 одиниці спеціальної техніки.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі атакував з важкої артилерії та БпЛА Нікополь та Марганецьку громаду. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі окупанти атакували дроном Зеленодольську громаду. Виникла пожежа, але була оперативно ліквідована. Також над Криворізьким районом вночі було збито розвідувальний дрон.
Протягом дня російська армія обстрілювала Нікопольщину з артилерії та била ударними дронам різних модифікацій. Ворожіатакі були спрямовані на Нікополь, Марганецьку, Мирівську і Покровську сільську громади. Пошкоджено: комунальне підприємство, 5 приватних будинків, господарські споруди,автобусна зупинка та лінії електропередач. Люди не постраждали.
 
- Продовжують свою нелегку роботу наші сапери. Лише за останні дні на території Зеленодольської та Апостолівської громад – це Криворізький район - було виявлено та знешкоджено: сучасний пошкоджений переносний зенітно-ракетний комплекс «Ігла» з бойовою частиною, касетний бойовий елемент від РСЗВ «Ураган» - 1 од. та знищено 1 сучасний артилерійський снаряд. Ще раз прошу всіх, хто буває на раніше прифронтових територіях - дотримуйтесь крайньої обережності, у разі виявлення підозрілих предметів ні в якому разі не чіпайте їх, а відразу дзвонити в 101 та 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Про енергопостачання. За повідомленням "Укренерго", є дефіцит електроенергії в цілому по країні, можливе обмеження споживання для промислових споживачів. Обмежень для населення зараз немає. Але ситуація може змінитися в будь-який час, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки. У зв'язку з дефіцитом, енергетики закликають зменшити використання енергоємних приладів не тільки у вечірні години – з 19:00 до 22:00, а намагатися заощаджувати і в інший час щоб допомогти балансувати енергосистему.
 
- Життя триває. Сьогодні десятки тисяч криворіжців вийшли на загальноміський День довкілля, щоб допомогти впорядкувати рідне місто - дякую кожному! З ранку працювали в парках, скверах, біля будинків, на дитячих майданчиках – садили дерева і чагарники, прибирали сміття, щоб зробити своє місто більш красивим та затишним. Висаджено понад 300 дерев та чагарників, прибрано 39 сміттєзвалищ, очищено 15,4 км берегів і дуже багато іншого. Так, разом із земляками взяв участь у висадці дерев та кущів у парку Шахтарський, а разом із Нацгвардійцями висадили туї і горобину біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам у Саксаганському районі. Дуже дякую вам, дорогі криворіжці, за те, що долучилися до Дня довкілля! Ми любимо рідне місто! Разом ми сила!

- Ворог продовжує підлу тактику терору мирних міст України. Тому системно, разом із працівниками ДСНС, проводимо для керівників закладів освіти та вчителів навчання з цивільного захисту. Безпека - це найголовніше. І педагоги повинні знати, що робити у разі надзвичайної ситуації. В День цивільного захисту провели навчання на базі гімназії №26. А з 22 по 24 квітня заняття відбудуться в усіх інших закладах освіти міста. Це – продовження навчань, які ми проводимо регулярно, в т.ч. за участі UNICEF, ACTED, Червоного Хреста та інших організацій. Дай Бог, отримані навички ніколи не доведеться застосовувати, але тренуватись і бути готовими необхідно.
 
Зараз у Кривому Розі діти навчаються онлайн, з можливістю проведення офлайн-консультацій, і ми приділяємо величезну увагу саме питанню безпеки у наших закладах освіти. Це цілий комплекс заходів. Передусім, облаштування укриттів. Їх у закладах освіти 210: 108 - у школах, 87 – у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах, всі вони отримали дозвіл від ДСНС. Робота у цьому напрямку триває. 
А всього для безпеки криворіжців облаштовано 326 укриттів, створено 213 Пунктів незламності та 70 модульних укриттів на зупинках.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых