--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 16 квітня

19:55, 16 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки вівторка. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку російські загарбники здійснили 5 атак на позиції наших військ на лівобережжі Дніпра, але всібезуспішні.
Дякуємо всім нашим Героям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі атакував з артилерії та FPV-дронами Нікополь, Червоногригорівську та Мирівську громади. Пошкоджено 3 приватні оселі, декілька теплиць, ЛЕП. Також вдень ворог вдарив БпЛА по Нікополю. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів з артилерії та РСЗВ не було. Але вдень ворог вдарив БпЛА по Зеленодольській громаді. Без втрат. А вночі підрозділами ПвК "Схід" у небі над районом було знищено 1 БпЛА "Shahed-131/136". Шановні земляки, загроза атак ракетами та дронами залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то незважаючи на всі труднощі місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні, комунальний транспорт та соціальні установи. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.
 
- Щодо енергетики. Вчора ввечері були відключення у значній частині міста, вони були пов'язані з негодою. Протягом кількох годин енергопостачання було відновлено. Але загалом ситуація в енергетиці після численних ворожих атак продовжує залишатися дуже складною. На Криворіжжі продовжено обмеження споживання для промислових підприємств, обмежень для населення зараз немає. Але енергетики закликають економити світло, особливо у вечірні години – з 19:00 до 22:00. Про всяк випадок тримайте зарядженими телефони та павербанки, також у разі потреби можна скористатися будь-яким із створених у місті 213 Пунктів Незламності, в них все є.
 
- Продовжуємо роботу щодо підтримки наших ветеранів – це і пряма матеріальна підтримка, і реабілітація, і психологічно-емоційна підтримка. Так, мав честь вручити сертифікати на муніципальні стипендії – від 6 до 100 тис. грн. в залежності від рівня змагань - 16-ти нашим найкращим спортсменам-ветеранам та 3-м тренерам за успішні виступи на міжнародних та всеукраїнських змаганнях, в тому числі - United States AirForce у США, де 4 медалі у складі збірної вибороли саме криворіжці! А нещодавно наша команда Нескорених повернулася з Чернігова також з перемогою - 27 нагород!
 
У Кривому Розі нами збережено спортивну базу, ветерани можуть тренуватися, проходити спортивну терапію, понад 1000 ветеранів та членів їхніх сімей відвідують безкоштовні заняття з плавання на базі наших ДЮСШ, надаємо всю можливу підтримку міській команді Нескорених. Обов'язково продовжимо підтримку ветеранського спорту в рамках нової ветеранської політики – політики Героїв. У тому числі цього року обов'язково проведемо міські змагання «VETERANS FAMILY GAMES».
 
- Та ще про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з вільної боротьби вихованці ДЮСШ №2 продемонстрували гарні результати. Так, Анастасія Польська, Дар’я Константинова, Сабір Гараев здобули «срібло», а Тимофій Андріанов – «бронзу». Вітаю наших юних земляків, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых