--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 15 квітня

19:47, 15 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Коротко про підсумки понеділка. 

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку російські загарбники здійснили 4 атаки на позиції наших військ на лівобережжі Дніпра, але безуспішні. За даними ОК "Південь" підтверджений втрати ворога за добу склали 123 окупанти та 44 одиниці озброєння та військової техніки. Дякуємо всім нашим Захисникам та Захисницям, які щодня здійснюють справжній подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі атакував з артилерії та дронами Нікополь, Червоногригорівську та Мирівську громади. Пошкоджено приватний будинок. А вдень ворог 5 разів артилерією та 12 разів з БпЛА атакував Нікополь, Марганецьку, Мирівську та Покровську громади. Пошкоджено 4 приватні будинки, господарська споруда, технічна будівля, ЛЕП, авто. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
Шановні земляки, загроза атак ракетами та дронами залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то незважаючи на всі труднощі місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні, комунальний транспорт та соціальні установи. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.
 
- За повідомленням "Укренерго", на Криворіжжі продовжено обмеження споживання для промислових споживачів, обмежень для населення з електроенергії немає. Але енергетики закликають економити світло, особливо у вечірні години – з 19:00 до 22:00.
 
- Життя триває. Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Лише за минулий тиждень надали допомоги військовим на суму 17 млн. 10 тис. грн. Вона спрямована 17-ї танкової, 129-ї, 3-ї штурмової, 13-ї, 60-ї бригадам та іншим частинам.
У тому числі – 11 квадроциклів, 200 ФПВ-дронів, 63 квадрокоптери, 16 дизельних генераторів, 49 зарядних станцій EcoFlow та джерел безперебійного живлення та багато іншого.
 
- Сьогодні разом із ветеранами ми  висадили у нашому ботанічному саду Калиновий гай на знак пам’яті про всіх, хто не повернувся з війни. Пам'ять про них завжди живе і в наших серцях, житиме і в цьому гаю, і в пам'ятниках, і в назвах вулиць, і в меморіальних дошках Героям, які ми встановлюємо в місті.
 
А для ветеранів та їхніх сімей потрібні увага та підтримка. І це не лише матеріальна допомога, яку, звичайно, ми теж надаємо. Дуже важлива психологічна та фізична терапія. За останні 2 роки дуже добре себе показала арт-терапія, також ми організували заняття спортом, танцями, плавання, «VETERANS FAMILY GAMES», навчання ветеранів війни професіям в IT-індустрії та ще багато заходів. Зараз і новий напрямок – садова або Garden-терапія. Дякую за підтримку нашому чудовому Ботанічному саду!
Ми й надалі допомагатимемо всім, хто захищає нашу Батьківщину.
 
- Та про наші мирні перемоги. У Хорватії, на Чемпіонаті Європи з боксу серед молоді,  наш земляк - вихованець криворізької ДЮСШ №8 Артур Кузьменко - виборов 1 місце. А на Чемпіонаті України з самбо криворізькі спортсмени з ДЮСШ №9 також показали блискучі результати. Євгеній Кучер став чемпіоном, а Анастасія Головейко посіла 2 місце. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки! Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых