--.-° --% 0мм

У Кривому Розі увічнили пам'ять земляків – загиблих воїнів Віталія Заікіна, Андрія Гринюка, Антона Калінки, Олександра Михайлова

17:09, 10 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На фасаді криворізької школи №79 встановлено меморіальні пам'ятні дошки на честь загиблих в боях за Україну воїнів – колишніх учнів цього навчального закладу Віталія Заікіна, Андрія Гринюка, Антона Калінки, Олександра Михайлова.

Віталій Заікін у 2019 році закінчив школу та вступив на навчання до вищого навчального закладу, однак, отримавши повістку, без жодних сумнівів пішов на строкову службу до 21-ї бригади Національної гвардії України старшим солдатом. Віталій  загинув у березні 2022 року під час важких боїв за Маріуполь. Воїн посмертно нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.   

Андрій Гринюк випускнив школи 2002 року. Став на захист України з початку повномасштабного вторгнення. Служив помічником кулеметника на Донбасі. Загинув у боях за Лиман. Воїн посмертно нагороджений орденом «За мужність»  та нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.  

Антон Калінка був стрільцем - санітаром механізованого батальйону. В бою за Бахмут отримав поранення несумісні з життям. Посмертно нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня за виявлену у боях звитягу та доблесть.

Олександр Михайлов – випускник школи 1992 року. Записався до ЗСУ добровольцем. Віськовій справі навчався у Великій Британії та Німеччині. Потім потрапив на службу навідником-оператором механізованої роти. Загинув в бою у Куп'янському районі. За подвиги та мужність посмертно нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.  

На відкритті меморіальних дошок на честь Героїв – захисників були їхні рідні та друзі. Присутні на заході висловили слова вдячності рідним і близьким воїнів за їхню мужність і відданість справі захисту нашої країни від окупантів та низько схилили голови у скорботі за кращими синами України.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых