--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 9 квітня

20:15, 9 апр 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними ОК "Південь" за минулу добу підтверджені втрати ворога склали 114 окупантів та 63 одиниці озброєння та військової техніки, а саме:2 танки; 1 зенітно-ракетний комплекс “Бук”; 19 гармат; 33 одиниці авто-бронетехніки; 1 станція РЕБ. Також знищено 4 спостережні пункти та польовий пункт боєпостачання.
 
- Вночі країна-терорист атакувала Україну ударними БпЛА. За інформацією Повітряних Сил ЗСУ, всього було збито 20 з 20 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136». У небі над нашою областю було збито 5 БпЛА, з них 1 - над Криворіжжям. Дякуємо ППО!
 
Але загроза повторних атак залишається високою, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вдень атакував Нікополь, Марганецьку, Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт, транспортне підприємство, приватний будинок, агрофірма. Без втрат.
 
У Криворізькому районі окупанти атакували БпЛА один із населених пунктів Зеленодольської громади. Пошкоджено нежитлову будівлю та дві легковики. Слава Богу також без втрат.
 
- Продовжують свою нелегку роботу наші сапери. Лише за останні дні на території Криворізького району було виявлено та знешкоджено 14 вибухонебезпечних предметів. Ще раз прошу всіх, хто буває на раніше прифронтових територіях - дотримуйтесь крайньої обережності, у разі виявлення підозрілих предметів ні в якому разі не чіпайте їх, а відразу дзвонити в 101 та 102.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то незважаючи на всі труднощі місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні, комунальний транспорт та соціальні установи. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.
 
- За повідомленням "Укренерго", на Криворіжжі продовжено обмеження споживання для промислових споживачів, обмежень для населення з електроенергії немає. Але ситуація може змінитися в будь-який час, тому про всяк випадок тримайте зарядженими гаджети та павербанки.
 
- Життя триває. Завдяки раніше створеним укриттям у Кривому Розі у 129 школах освітній процес проходитиме в онлайн форматі з можливістю оф-лайн консультацій. Школярі можуть за допомогою наших чудових педагогів навіть у непростих умовах воєнного часу набувати нових знань. Так четверо юних криворіжців, вихованців Дніпропетровського відділення Малої академії наук України - Дещенко Марія, Демченко Дарія, Зайцева Софія та Март’янов Ілля - отримали «золото» на національному етапі  Міжнародного конкурсу екологічних проєктів «GENIUS Olympiad» та пройшли відбір, за результатами якого отримали ЕКОКВИТОК GENIUS і тепер візьмуть участь у Міжнародному конкурсі екологічних проєктів «GENIUS Olympiad» в Сполучених Штатах Америки на базі Рочестерського технологічного інституту 12-17 червня. Пишаємось нашими МАНівцями!
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті Європи з Джіу-джитсу, який проходив у Румунії та в якому взяли участь 1470 учасників з 28 країн, вихованці нашої криворізької ДЮСШ №9 показали дуже добрі результати: Миронова Дар'я – 2 місце "неваза", 3 місце "файтинг" , Бєлозьоров Данііл – 2 місце "неваза", Зайцев Данило - 3 місце "файтинг". А на Всеукраїнському турнірі серед юнаків та дівчат із боксу вихованець нашої ДЮСШ №10 Смоляк Богдан у ваговій категорії 48 кг став переможцем! Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых